Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα τεχνολογικά Q4 ανεβάζουν την Wall Street

Η πολύ καλή υποδοχή που είχαν τα αποτελέσματα των Google και IBM ωθεί την Wall υψηλότερα από το ρεκόρ 5ετίας. Αναμένεται η απόφαση για το αμερικανικό χρέος. Στα υψηλά 22 μηνών οι ευρωαγορές.

Η πολύ καλή υποδοχή στα τεχνολογικά Q4, στηρίζει σε νέα άνοδο τους βασικους δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν μέσω πολλών επιχειρηματικών ανακοινώσεων τριμήνου και στατιστικών μεγεθών και ενώ αναμένεται ψηφοφορία για την παράταση των ορίων του αμερικανικού χρέους.

Τα αποτελέσματα της McDonald’s και της Apple αποτελούν από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις Q4 της ημέρας, ενώ οι μετοχές των Google και International Business Machines ενισχύονται αισθητά μετά τα ικανοποιητικά για την αγορά μεγέθη τους.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,41% στις 13.767 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,04% στις 1492 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,31% στις 3.153 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των κατοικιών αναρριχήθηκαν 5,6% τον Νοέμβριο στο 12μηνο.

Σημαντική εξέλιξη της συνεδρίασης θα είναι και η ψηφοφορία στο Καπιτώλιο για την προσωρινή αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους. Αναμένεται ευρέως υπερψήφιση της πρότασης διεύρυνσης μέχρι τις 19 Μαΐου.

Η Wall Street έκλεισε χθες με νέα άνοδο, και ο Standard & Poor’s 500 συμπλήρωσε το μεγαλύτερο ανοδικό σερί σε έξι εβδομάδες κλείνοντας σε υψηλά 5ετίας, καθώς την επενδυτική ψυχολογία τόνωσαν τα ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα η Praxair, η General Dynamics η McDonald’s και ενώ μετά το κλείσιμο η Apple.

Η ΙΒΜ ενισχύεται 4% και η Google 5%.

Οι ευρωαγορές κινήθηκαν γύρω από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 22 μηνών που κατέκτησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση και ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,3% υψηλότερα στις 6.198 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,15% στις 7.708 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,4% στις 3.726 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 5 δολ. στα 1.688 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου χάνει 22 σεντς στα 96,45 δολ. ανά βαρέλι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v