Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The BANKER

Βγάζοντας χρήματα μέσω... κινητού

Βγάζοντας χρήματα μέσω... κινητού

Η ραγδαία άνοδος του κινητού τηλεφώνου ως τρόπου πρόσβασης στο διαδίκτυο χτυπάει και την πόρτα των τραπεζών που αναζητούν τρόπους να βγάλουν χρήματα από αυτό και να μην ξεπεραστούν από τις εξελίξεις.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο διαχωρισμός των τραπεζών διχάζει και την ΕΕ

Ο διαχωρισμός των τραπεζών διχάζει και την ΕΕ

Ο πιθανός διαχωρισμός των τραπεζών ως μέτρο αύξησης του ρυθμιστικού ελέγχου εντός της ΕΕ διχάζει οικονομικά αλλά και πολιτικά. Η έκθεση Barnier, οι νέες αντιρρήσεις και η αλλαγή του κλίματος.

Γιατί τα νούμερα δεν βγάζουν πάντα νόημα

Γιατί τα νούμερα δεν βγάζουν πάντα νόημα

Μπορούμε να κάνουμε τους αριθμούς να λένε ό,τι θέλουμε. Αν αυτό ισχύει, τότε με ποια κριτήρια πρέπει να λαμβάνονται ακόμη και οι επενδυτικές αποφάσεις; Μια ευφυής κριτική στον τρόπο που τα μοντέλα στάθμισης κινδύνου καθορίζουν το μέλλον μας.

Κυβερνοέγκλημα: Αντιμετωπίζοντας μια κοινή απειλή

Κυβερνοέγκλημα: Αντιμετωπίζοντας μια κοινή απειλή

Οι απάτες στο διαδίκτυο φέρνουν πιο κοντά τις τράπεζες και τις αναγκάζουν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των χάκερ και των ηλεκτρονικών επιθέσεων. Ο ρόλος των ρυθμιστικών αρχών, των νέων κανόνων και των αλλαγών που έρχονται.

Οι αλλαγές των ελληνικών τραπεζών στη top 500 λίστα του 2015

Οι αλλαγές των ελληνικών τραπεζών στη top 500 λίστα του 2015

Το brand της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες πτωτικές τάσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού The Banker, για τα 500 κορυφαία εμπορικά σήματα στην χρηματοοικονομική.

Η κυπριακή ανάκαμψη και τα σημεία- κλειδιά

Την κυπριακή ανασύνταξη και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει περιγράφει το The Banker. Τι συμβαίνει στις κυπριακές τράπεζες, ποιος ο ρόλος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και πώς τα βρίσκουν με την τρόικα.

2014: H χρονιά των... «άτακτων» τραπεζών

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ρωσία και Ουκρανία, το καθεστώς των στελεχικών μπόνους και η κατάσταση με τα ομόλογα είναι οι βασικές κληρονομιές του 2014 στον τραπεζικό κλάδο. Το The Banker εξηγεί πώς ξεκινά η χρονιά για τα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κορυφαία ελληνική τράπεζα για το 2014 η Alpha

Η Alpha Bank αναδείχθηκε «ελληνική τράπεζα της χρονιάς» για το 2014 από το περιοδικό The Banker. Θέλουμε άνω του μέσου όρου αποδόσεις για τους μετόχους μας λέει ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μαντζούνης.

Πόσο κοστίζει ο λειτουργικός κίνδυνος

Οι συνεχώς διογκούμενες ποινές για παραπτώματα όπως η χειραγώγηση των Libor και το ξέπλυμα χρήματος αρχίζουν να απειλούν τους υπολογισμούς των τραπεζών για τους κεφαλαιακούς δείκτες. Η έκθεση από τρεις ευρωπαϊκές διευθύνσεις εποπτείας.

Το αργεντίνικο χρέος και τα «όρνεα των αγορών»

Η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου για την Αργεντινή πλήττει την αξιοπιστία όλων των αναδιαρθρώσεων ομολογιακού χρέους, λέει ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, σε άρθρο του στο The banker. O Griesa, οι εκβιασμοί και τα vulture funds.

Axel Weber: Επικίνδυνο το παιχνίδι των μηδενικών επιτοκίων

Πρωτιά για το Private Banking της Eurobank

Το Bitcoin στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών

Το μετέωρο βήμα των βουλγαρικών τραπεζών

Ορεξη για επενδύσεις... α λα ελληνικά

Υπό πίεση οι γερμανικές τράπεζες

Η νέα απειλή για τις τράπεζες λέγεται Bitcoin

H τραπεζική ένωση κόντρα στο «δικαίωμα στη λήθη»

Ο νέος ορισμός του Grexit και οι ελληνικές τράπεζες

Το τέλος του αναπτυξιακού μπουμ της Τουρκίας

v