Η ατζέντα της Παρασκευής

Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της S&B με ονομαστική αξία 1 ευρώ ανά μετοχή, κατόπιν της αύξησης και της ισόποσης μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,63 ευρώ και τη διανομή στους μετόχους της εταιρίας 2.806.969 μετοχών της Μοτοδυναμικής που κατέχει η S&B και οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα της επιστροφής κεφαλαίου σε είδος.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Εταιρικές πράξεις

* Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της S&B με ονομαστική αξία 1 ευρώ ανά μετοχή, κατόπιν της αύξησης και της ισόποσης μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,63 ευρώ και τη διανομή στους μετόχους της εταιρίας 2.806.969 μετοχών της Μοτοδυναμικής που κατέχει η S&B και οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα της επιστροφής κεφαλαίου σε είδος.

* Από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 100.530 μετοχών της Ατλάντικ, οι οποίες ακυρώνονται.



* Σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι 27.812.648 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΒΙΟΣΩΛ, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της.

* Παύει προσωρινά από σήμερα η διαπραγμάτευση του συνόλου των 3.034.050 υφιστάμενων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΑΕΓΕΚ προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές.

Επίσης, παύει από σήμερα η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 160.950 ιδίων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της ΑΕΓΕΚ, οι οποίες ακυρώνονται.

* Παύει προσωρινά από σήμερα η διαπραγμάτευση των 2.443.595 νέων κοινών ονομαστικών και των 276.000 προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ, ονομαστικής αξίας εκάστης 1,50 ευρώ που προέκυψαν από reverse split, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων 12.217.975 κοινών ονομαστικών και των 1.380.000 προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της εταιρίας.

* Από σήμερα, παύει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. του δικαιώματος (ΧΑΤΖΚΔ) της εταιρίας ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΒΕΕ, συμμετοχής στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ημερομηνία λήξης άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται η 27/2/2008.

Διάφορα

* Στις 10:30 οπρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα παραστεί στη Βουλή, στην ώρα του πρωθυπουργού, όπου θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις. Στις 14:00 θα έχει συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με την υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου θα παρουσιάσουν το απόγευμα σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη τα αποτελέσματα του Γ΄ ΚΠΣ και τους στόχους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Η εκδήλωση, στην οποία θα παρευβρίσκεται και η αρμόδια επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Danuta Hubner, θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

* Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, θα παραστεί στη Βουλή των Ελλήνων, στις 10:30, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Γιώργου Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με την ακρίβεια στην αγορά και την προστασία του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων.

* Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 09:45 στο συνέδριο με θέμα ”Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας”, το οποίο πραγματοποιείται από το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Στη συνέχεια, στις 11:00, ο κ. Αβραμόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεντεύξεων του υπουργείου, κατά την οποία θα εξαγγείλει την έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας με τίτλο ”Νηφάλιος Οδηγός”. Η εκστρατεία έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και τη μείωση των οδικών ατυχημάτων.

* Ο επίτροπος, κ. Σταύρος Δήμας, αρμόδιος για το περιβάλλον, θα επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα ”Κλιματικές Αλλαγές και οι Επιπτώσεις τους στην Ελλάδα”, σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο Hilton (αίθουσα Εσπερίδες). Η εκδήλωση οργανώνεται από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

* Η επίτροπος κ. Danuta Hübner, αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική, πρόκειται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και του υφυπουργού κ. Γιάννη Παπαθανασίου.

Σκοπός της επίσκεψης της επιτρόπου είναι να συμμετάσχει ως επίσημη προσκεκλημένη στην εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και των στόχων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/2 και ώρα 15:00 στο Τεχνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

* Σήμερα και ώρα 12:30 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Μεγάρου ”Θεόδωρου Β. Καρατζά” πραγματοποιείται η απονομή δημοσιογραφικών βραβείων ”Κωνσταντίνος Καλλιγάς” 2007.

* Στην εκδήλωση του προγράμματος ”Σεβασμός στο περιβάλλον - Πράσινες μεταφορές”, που πραγματοποιεί το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στο σταθμό των ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, θα παρευβρεθεί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης, σήμερα και ώρα 17:30.

Φορολογία

* Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής των Οριστικών Δηλώσεων Εκκαθάρισης των ποσών φόρου, τελών χαρτοσήμου και εισφοράς ΟΓΑ που οφείλονται σε εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες ή/και του β΄ αντιτύπου της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, οικονομικού έτους 2008.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Ομιλία του μέλους της Fed, κ. Fisher.

Ευρωζώνη

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Δεκέμβριος).

- Δείκτης υπηρεσιών PMI (Φεβρουάριος).

- Δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI (Φεβρουάριος).

Γαλλία

- Καταναλωτικές δαπάνες (Ιανουάριος).

- Δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης (Φεβρουάριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v