ΦΙΝΤΑΝ: Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας δημιούργησαν… αναμπουμπούλα στην Αθήνα. Διότι πρακτικά συνέχισε ακριβώς στη γραμμή που άρχισε να χαράσσει προ ολίγων μηνών, συνδέοντάς την όμως άμεσα και με τη συνάντηση κορυφής μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν, που αναμένεται να γίνει τον Φεβρουάριο.
Ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να λύσουν το θέμα του Αιγαίου, βάζοντας όμως μέσα και το θέμα των χωρικών υδάτων, το οποίο κατά την ελληνική κυβέρνηση (και αντιπολίτευση) είναι μη διαπραγματεύσιμο, καθώς εμπίπτει στην κατηγορία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Για την ακρίβεια, ο Χακάν Φιντάν έφτασε από το… πουθενά (στο οποίο βρίσκεται σήμερα η «αλληλοκατανόηση» στο Αιγαίο) στη μόνιμη επίλυση όλων των θεμάτων, για να μη χαθεί… «ιστορική ευκαιρία»!
Ποια είναι όμως αυτή η ιστορική ευκαιρία;
Κατά τους Τούρκους, «ευκαιρία» φαίνεται πως είναι η προεδρία Τραμπ που «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει», χωρίς να… κωλώνει σε θέματα διεθνούς δικαίου. Οπότε οι γείτονες επιδιώκουν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως αδιάλλακτη, για εσωτερικούς πολιτικούς της λόγους, ενώ εκείνοι θα εμφανίζονται πρόθυμοι να διαπραγματευτούν.
ΦΙΝΤΑΝ ΙΙ: Μπορεί να ακούγεται αστείο, κάπως σαν να μαλώνουν τα παιδάκια για την εύνοια του… μπαμπά, αλλά δεν είναι. Ανέκαθεν ο αμερικανικός παράγοντας θεωρούσε (ανεπισήμως) ελαφρώς ανεδαφικές τις ελληνικές θέσεις, απέναντι στην τεράστια σε μέγεθος Τουρκία.
Η διαφορά σήμερα είναι ότι ο Τραμπ κινείται με ασύλληπτη ταχύτητα προκειμένου να «λύνει» θέματα. Και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει σκληρούς τρόπους για να επιβάλει τη λύση που προκρίνει, με βάση όχι απαραίτητα το διεθνές δίκαιο αλλά την… ηθική του, όπως ο ίδιος είπε πρόσφατα στους New York Times.
Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι η κυβέρνηση, αλλά και συνολικότερα η ελληνική πολιτική σκηνή, είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους δύσκολα σενάρια, παρότι πλέον εμφανίζονται ευδιάκριτα στον ορίζοντα.
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: Η εντελώς χλιαρή αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στα πλήγματα που δέχθηκαν ελληνόκτητα πλοία από drones στη Μαύρη Θάλασσα ακούμε πως έχει εκνευρίσει τους εφοπλιστές, καθότι ούτε κυρώσεις παραβίαζαν ούτε παράνομο φορτίο μετέφεραν.
Από τη διατύπωση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών «Αποδοκιμάζουμε τις επιθέσεις κατά πολιτικών πλοίων, ελληνικών συμφερόντων. Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληρωμάτων και ενδέχεται να αποβούν επιζήμιες για το περιβάλλον», μάλλον προκύπτει και η ταυτότητα του… υπόπτου.
Εκεί άλλωστε παραπέμπει και η κατακλείδα της αναφοράς της, ότι «το θέμα θα θέσει και ο υπουργός Εξωτερικών στους εταίρους μας».
Κατόπιν αυτών φαίνεται ότι τη σκυτάλη πήρε χθες η πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, η οποία σε μακροσκελή δήλωσή της δεν παρέλειψε να χαιρετίσει διπλωματικότατα τις ενέργειες του ΥΠΕΞ, εξαπολύοντας ταυτόχρονα… ρουκέτες για τα όσα συμβαίνουν χωρίς αντίδραση.
Ενδεικτικό το τέλος της δήλωσης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κινηθεί άμεσα, συντονισμένα και αποφασιστικά. Να προστατεύσει τη ναυτιλία της, τους ανθρώπους της και τον στρατηγικό ρόλο που αυτή διαδραματίζει για την ευημερία της Ευρώπης και των πολιτών της.
Να καταστήσει σαφές ότι καμία επίθεση σε εμπορικά πλοία δεν είναι αποδεκτή και καμία απειλή κατά των ναυτικών δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες. Η ναυτιλία ενώνει τον κόσμο και κανένα γεωπολιτικό επιχείρημα δεν μπορεί να δικαιολογεί τη στοχοποίησή της».
Ποιος όμως θα τραβήξει το αυτί των υπαίτιων; Η καθ' ύλην αρμόδια Κάγια Κάλας; Πιο πιθανό είναι να τους προτείνει για… παράσημο.
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Σε επίθεση… ειρωνικής συμπάθειας προς τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή για τη σύμβαση με τη Hellenic Train.
Ιδού το απόσπασμα:
«Κάθεσαι λοιπόν και κοιτάς τους υπουργούς, και τους βλέπεις να διαλύουν την όποια σοβαρότητά τους, την όποια αξιοπρέπειά τους, το όποιο κύρος τους, για να υπερασπιστούν τα ανυπεράσπιστα με επιχειρήματα απελπισίας. «Μα αυτά παλεύουμε από τότε που αναλάβαμε», μας είπαν.
«Αυτά παραλάβαμε από τους προηγούμενους», μας είπαν. Ποιους προηγούμενους; Ο κ. Σταϊκούρας; Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κ. Καραμανλής; Πάλι κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η αλήθεια είναι, και την ξέρετε, ότι μετά από σχεδόν δύο πλήρεις κυβερνητικές θητείες δεν στέκει πια το επιχείρημα για "διαχρονικές παθογένειες". Παθογένεια είναι η ίδια η κυβέρνηση».
Η αλήθεια είναι ότι μετά από 6,5 χρόνια διακυβέρνησης είναι λίγο δύσκολο για το… επιτελικό κράτος να τα φορτώνει όλα «στους προηγούμενους».
Υ.Γ.: Παρεμπιπτόντως, ο Παύλος Γερουλάνος ετοιμάζει ηχηρή παρουσία στη «συνάντηση πολιτών και κοπή πίτας 2026» που διοργανώνεται για τις 20 Ιανουαρίου στο Κάραβελ. Για να δούμε τι θα ακούσουμε, διότι η προηγούμενη ηχηρή παρέμβασή του για την κολλημένη δημοσκοπική βελόνα του ΠΑΣΟΚ ακόμα συζητείται…
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η εκδήλωση «φιλίας» της Ζωής προς τη Μαρία Καρυστιανού αποδίδεται στη γνωστή ρήση… «ανάγκα και θεοί πείθονται».
Καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι οι μισοί ψηφοφόροι της θεωρούν «σίγουρο/μάλλον σίγουρο» να ψηφίσουν το «κόμμα Καρυστιανού», μιας και η τραγωδία των Τεμπών εκτίναξε την Πλεύση Ελευθερίας, η κα Κωνσταντοπούλου καταλαβαίνει ότι μια τακτική επίθεσης εναντίον της θα της γύριζε μπούμεραγκ.
«Δεν είναι πολιτική μου αντίπαλος η Μαρία Καρυστιανού σε καμία περίπτωση», δήλωσε χθες, επιλέγοντας προσεκτικά τις επόμενες λέξεις: «Είναι μια από τις μητέρες που έδωσε και δίνει έναν αγώνα για τη δικαίωση του παιδιού της. Αυτό ούτε διαγράφεται ούτε θα το βάλουμε στην άκρη. Είναι δικαίωμά της να κάνει κόμμα».
Και: «Η δική μου αποστολή είναι δεδομένη, και με την εμπειρία από το τι έγινε με το έγκλημα στο Μάτι. Η δική μου αποστολή είναι να κρατήσω αυτό τον αγώνα και από τη θέση της συνηγόρου που εκπροσωπώ τρεις οικογένειες θυμάτων».
Κοινός ο αγώνας αλλά η εμπειρία παίζει ρόλο, το υπονοούμενο. Θα πιάσει στους ψηφοφόρους της;
ΒΟΥΛΗ: Ο ανταγωνισμός Ανδρουλάκη-Φάμελλου μεταφέρθηκε και στο… ωρολόγιο πρόγραμμα. Οι άτυπες ενημερώσεις της Χαρ. Τρικούπη και της Κουμουνδούρου γνωστοποιούσαν ότι οι δύο πρόεδροι θα μιλούσαν στις 3 μ.μ., ο ένας στην Ολομέλεια της Βουλής και ο άλλος σε κομματική συνεδρίαση στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου.
Τα λεπτά περνούσαν και δεν άρχιζε καμία από τις δύο ομιλίες, αλλά μετά από 40 λεπτά αργοπορίας ξεκίνησαν και οι δύο… ταυτόχρονα.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Αστραψε και βρόντηξε ο Σφακιανός στο άκουσμα της ομιλίας Κυρανάκη στη Βουλή, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε 5 χιλιόμετρα τηλεδιοίκηση στον σιδηρόδρομο και η σημερινή κυβέρνηση τα αύξησε σε 75 χιλιόμετρα.
Με μπόλικους… χαρακτηρισμούς και παράθεση του (γνωστού) ιστορικού, ο βουλευτής επανέλαβε: «Παραδώσαμε 75 χιλιόμετρα το 2019 και αυτοί με υπουργό Καραμανλή είχαν φτάσει τα 82 χιλιόμετρα πριν το έγκλημα των Τεμπών».
Το ενδιαφέρον είναι ότι την ίδια αναφορά (με τον Παύλο) έκαναν και οι ομιλητές της Νέας Αριστεράς, με πρώτο τον Αλέξη Χαρίτση, μιας και ο απολογισμός αφορούσε την περίοδο που ήταν όλοι μαζί υπουργοί της ίδιας κυβέρνησης (Αλέξη Τσίπρα).
Ο Κυρανάκης, πάντως, δεν επέλεξε την αντιπαράθεση…
BRIGHT: Μια κάποια αίσθηση στην αγορά προκάλεσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο μέτοχοι του ομίλου Bright στον κλάδο συμβούλων επιχειρήσεων ενδιαφέρονται να μπουν και στον χώρο των ΜΜΕ, αποκτώντας μάλιστα μέχρι και τηλεοπτικό κανάλι. Θυμίζουμε ότι ο όμιλος εξαγόρασε πρόπερσι την DBC Διαδικασία, αυξάνοντας εντυπωσιακά το μέγεθός του. Ισως να είναι μακράν η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία στον χώρο.
Το ψάξαμε λοιπόν, αλλά δεν μας προέκυψε. Υψηλόβαθμες πηγές, μεταξύ των βασικών μετόχων, μας απάντησαν πολύ ξεκάθαρα ότι όσα γράφτηκαν δεν ισχύουν.
ΝΑΥΤΙΛΙΑ: Σημαντικές κινήσεις μακροχρόνιας ναύλωσης καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην αγορά των δεξαμενοπλοίων, όπου πρωταγωνιστούν Έλληνες εφοπλιστές «κλειδώνοντας» σταθερά έσοδα, σε μια περίοδο αυξημένης μεταβλητότητας αλλά και ενισχυμένων προσδοκιών για την πορεία των ναύλων.
Στον κλάδο των VLCCs (τάνκερ μεγάλης χωρητικότητας), κορυφαία ελληνικά ναυτιλιακά σχήματα φαίνεται να εξασφαλίζουν πολυετείς συμφωνίες με ισχυρούς ναυλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς που μεταφέρει η Tradewinds, η Aramco Trading της Σαουδικής Αραβίας ναύλωσε για τρία χρόνια το Maran Mars, χωρητικότητας 300.000 dwt και ναυπήγησης 2020, συμφερόντων του ομίλου Αγγελικούση, με ημερήσιο ναύλο κοντά στα 52.000 δολάρια. Πρόκειται για επίπεδα που θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικά για μακροχρόνιο συμβόλαιο, δεδομένων των διακυμάνσεων της αγοράς spot.
Αντίστοιχα, η ιαπωνική Mitsui OSK Lines (MOL) συνδέεται με πενταετή ναύλωση του Nave Allegro, χωρητικότητας 313.000 dwt και επίσης ναυπήγησης 2020, συμφερόντων της Navios Maritime Partners, με ημερήσια ναύλα περίπου 44.000 δολάρια.
Δυναμική είναι η παρουσία των Ελλήνων εφοπλιστών και στον τομέα των suezmax. Το Captain Lyristis, χωρητικότητας 158.000 dwt και ναυπήγησης 2021, συμφερόντων της Enesel, φέρεται να ναυλώθηκε από την αμερικανική Phillips για τρία χρόνια, με ημερήσια ναύλα 33.250 δολάρια.
Παράλληλα, η αγορά spot των VLCCs δείχνει σημάδια έντονης ανάκαμψης, καθώς τα ναύλα για σύγχρονα πλοία διπλασιάζονται μέσα σε μία εβδομάδα, αγγίζοντας τα 79.400 δολάρια ημερησίως.
Η εξέλιξη αυτή κλείνει την ψαλίδα μεταξύ ναύλων άμεσης απασχόλησης και μακροχρόνιων συμβολαίων, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες που «κλείδωσαν» εγκαίρως συμφωνίες έχουν επιτύχει μια προσεκτική ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και δυνητικού ανοδικού οφέλους.
Συνολικά, οι πρόσφατες κινήσεις επιβεβαιώνουν τη στρατηγική προσέγγιση των Ελλήνων εφοπλιστών, που αξιοποιούν τη συγκυρία για να θωρακίσουν τα έσοδά τους, διατηρώντας ταυτόχρονα έκθεση σε μια αγορά που δείχνει να εισέρχεται σε φάση αυξημένης δυναμικής.
ICON ENERGY: Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή εταιρεία, συμφερόντων της Ισμήνης Παναγιωτίδη, προχώρησε σε reverse split με στόχο την ενίσχυση της ελκυστικότητας της μετοχής και τη διασφάλιση της παραμονής της στο χρηματιστήριο Nasdaq.
Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την προηγούμενη Πέμπτη αποφάσισε την εφαρμογή reverse split με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε πέντε παλαιές. Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός αριθμός των μετοχών της Icon Energy μειώθηκε από 3,46 εκατ. σε 692.000.
Η απόφαση λήφθηκε, σύμφωνα με την εταιρεία, «προς το βέλτιστο συμφέρον της Icon Energy και των μετόχων της». Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται και η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Nasdaq, όπου προβλέπεται ελάχιστη τιμή 1 δολαρίου ανά μετοχή.
Μετά την κίνηση αυτή, η μετοχή της Icon Energy έκλεισε στα 3,22 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 19%. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο είχε φτάσει έως και τα 16 δολάρια, ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε έως τα 2,70 δολάρια, πριν από το split.
Η Ισμήνη Παναγιωτίδη είναι κόρη του Γαβριήλ (Βίλλυ) Παναγιωτίδη, ιδρυτή της Excel Maritime Carriers και πρώην βασικού μετόχου της δανέζικης εταιρείας Torm. Παράλληλα, είναι αδελφή του Πέτρου Παναγιωτίδη, επικεφαλής της Castor Maritime, του οποίου η Robin Energy, spin-off σε δεξαμενόπλοια και LPG carriers, προχώρησε επίσης πρόσφατα σε reverse split 1 προς 5 στο Nasdaq.
Η ίδια η Ισμήνη Παναγιωτίδη, πέραν του ρόλου της ως διευθύνουσας συμβούλου της Icon Energy, είναι ιδρύτρια και CEO της ελληνικής Pavimar, η οποία διαχειρίζεται στόλο 14 bulk carriers.
JUMBO: Το ειδικό βάρος των αναλύσεων από τους ξένους οίκους επιβεβαίωσε η πορεία της μετοχής της εισηγμένης στη χθεσινή συνεδρίαση.
Σε μια μέρα με ισχυρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, η Jumbo «υπέφερε» κλείνοντας με απώλειες 3,3% στα 26,7 ευρώ. Αιτία η υποβάθμιση της σύστασης σε «neutral», με παράλληλη μείωση της τιμής-στόχου στα 27 ευρώ από τη Citi.
O αμερικανικός οίκος επικαλείται κινδύνους στα περιθώρια κέρδους από την είσοδο νέων αλυσίδων στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίες δουλεύουν με χαμηλά περιθώρια κέρδους.
Αναφέρονται, συγκεκριμένα, στην Action, που -όπως σημειώνουν- λειτουργεί σκόπιμα με χαμηλότερα περιθώρια προκειμένου να προσφέρει πιο επιθετικές τιμές. Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε ο οίκος δείχνουν ότι η τελευταία είναι φθηνότερη από την ελληνική αλυσίδα περίπου στο μισό καλάθι προϊόντων, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα η Jumbο να αναγκαστεί σταδιακά να περιορίσει τα περιθώριά της.
Μετά απ' αυτά, οι επενδυτές οδήγησαν τον τίτλο κάτω από την τιμή-στόχο.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον αντίποδα, «δίπλωσε» το ράλι για τον όμιλο του Γιώργου Περιστέρη, το οποίο ξεκίνησε προχθές από την έκθεση της Santander που έβαλε τον πήχη για τη μετοχή στα 49 ευρώ.
Με ένα ακόμα +7% η μετοχή έφτασε στα 8,83 ευρώ, ενώ οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 23 εκατ. ευρώ. Αξιοσημείωτο ότι το κλείσιμο έγινε οριακά κάτω από το υψηλό ημέρας.
Οσο για την κεφαλαιοποίηση, έσπασε το φράγμα των 3 δισ. ευρώ.
OPTIMA: Το δικό του «ξέσπασμα» πέτυχε χθες ο τίτλος, που αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση (πίσω από τη ΓΕΚ Τέρνα) σε ό,τι αφορά την απόδοση μεταξύ όλων των μετοχών στο χρηματιστήριο.
Η τράπεζα από τα τέλη Οκτωβρίου είχε «εγκλωβιστεί» σε στενό εύρος διακύμανσης, κινούμενη μεταξύ 7,5-8 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου είχε ανέβει έως τα 8,84 ευρώ.
CREDIABANK: Κινητοποίησε τους πωλητές η ανακοίνωση το βράδυ της Τετάρτης ότι η τράπεζα «εξετάζει τις διαθέσιμες επιλογές για την ενίσχυση της παρουσίας της στις κεφαλαιαγορές, συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης έκδοσης και προσφοράς νέων μετοχών».
Ο τίτλος είχε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών, με αποτέλεσμα η ανακοίνωση να αποτελέσει αφορμή για profit taking. Εκλεισε στο 1,578 ευρώ ή 6,07% χαμηλότερα, με συναλλαγές 5,2 εκατ. ευρώ.
ΟΝΥΧ: Επιταχύνθηκε σε εύρος αλλά και σε επίπεδο συναλλαγών η διορθωτική κίνηση για τη μετοχή στη χθεσινή συνεδρίαση.
Οι απώλειες άγγιξαν το 16%, με αποτέλεσμα ο τίτλος να κλείσει στα 1,775 ευρώ. Συναλλαγές 752 χιλιάδων τεμαχίων είχαν να καταγραφούν από τις αρχές Απριλίου.
Η μετοχή είχε βρεθεί στα 2,5 ευρώ στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε πτωτική πορεία (με κάποιες ανοδικές εξαιρέσεις). Εξακολουθεί, όμως, να γράφει κέρδη 66% σε βάθος 12μήνου.
ALPHA BANK: Σήμερα θα τεθεί σε ισχύ ο νέος συντελεστής ευρείας διασποράς (free float) για τη μετοχή της τράπεζας σε όλους τους δείκτες του χρηματιστηρίου.
Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στη μετοχική σύνθεση (αύξηση ποσοστού της UniCredit), ο συντελεστής περιορίζεται σε 71% από 89%. Η αλλαγή έγινε γνωστή την Τρίτη και είχε ως αποτέλεσμα την πίεση της μετοχής της Τετάρτη.
Χθες έκλεισε με άνοδο 0,87% στα 3,94 ευρώ.