Μπορεί η μπύρα να γίνει πιο «πράσινη»;

Περίπου 90 λίτρα νερό απαιτούνται για να να παραχθεί μόλις ένα λίτρο μπύρας. Καινοτόμες ζυθοποιίες αναζητούν τρόπους για βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Δημοσιεύθηκε: 8 Μαΐου 2022 - 08:17

Load more

Ζυθοποιίες σε όλη την υφήλιο προσπαθούν να γίνουν πιο πράσινες και να περιορίσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Η Heineken, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, σκοπεύει να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα ως το 2040.

Στο επίκεντρο των προσπαθειών για πιο «πράσινη» μπύρα είναι ο περιορισμός της χρήσης νερού.  Η παρασκευή μπύρας απαιτεί μεγάλη κατανάλωση νερού, καθώς γα την παραγωγή ενός λίτρου μπύρας χρειάζονται κατά μέσο όρο 90 λίτρα νερού από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας.

Οι Financial Times επισκέφτηκαν διάφορα καινοτόμα ζυθοποιία στην Ολλανδία και συνομίλησαν με τους υπεύθυνους όσον αφορά τα περιθώρια για την εξοικονόμηση νερού στην παραγωγική διαδικασία.

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων