Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Οι κεντρικοί τραπεζίτες στην παγίδα της μόχλευσης

Οι κεντρικοί τραπεζίτες στην παγίδα της μόχλευσης

Η αντίδραση στην κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, έχει κάνει ακόμα δυσκολότερη την επίλυση ενός ήδη δύσκολου προβλήματος. Οι παγίδες που στήνονται από τον πακτωλό χρήματος και τα αδιέξοδα.

Ο χρυσός, τα ομόλογα και το ερώτημα του... ποιος κάνει λάθος!

Ο χρυσός, τα ομόλογα και το ερώτημα του... ποιος κάνει λάθος!

Η πτώση στις αποδόσεις στρέφει πολλούς επενδυτές από τα ομόλογα στον χρυσό. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη συσχέτιση του πολύτιμου μετάλλου με τις μετοχές. Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών και τα διδάγματα από την κρίση του 2008.

Πόσο βάσιμες είναι οι ελπίδες για ανάκαμψη στις ΗΠΑ

Πόσο βάσιμες είναι οι ελπίδες για ανάκαμψη στις ΗΠΑ

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων οι επενδυτές προσδοκούν ότι η αμερικανική οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Σε ποιους τομείς με αναστολή συμβάσεων επιστρέφουν εργαζόμενοι. Τα μηνύματα από την αγορά μετοχών και ομολόγων.

H ήττα Τραμπ δεν είναι και ήττα του απολυταρχισμού

H ήττα Τραμπ δεν είναι και ήττα του απολυταρχισμού

Η βουτιά του πλανητάρχη στις δημοσκοπήσεις δεν πρέπει να οδηγεί σε βιαστικά συμπεράσματα για επιστροφή στη φιλελεύθερη κανονικότητα. Πού απογοήτευσε τους ψηφοφόρους του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το ΔΝΤ προειδοποιεί για νέα κρίση στις αναδυόμενες

Το ΔΝΤ προειδοποιεί για νέα κρίση στις αναδυόμενες

Ποιοι θα «πληρώσουν» ακριβότερα ένα δεύτερο μεγάλο κύμα της πανδημίας. Οι ανισορροπίες και ο κίνδυνος απότομων εκροών κεφαλαίου. Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι κυβερνήσεις.

Πώς ένα εμβόλιο μπορεί να διχάσει τις ΗΠΑ

Η μάχη μεταξύ της επιστήμης και του αντιεμβολιαστικού αισθήματος και πώς ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την κατάσταση χειρότερη. Ο ρόλος της προεκλογικής περιόδου, τα κινήματα και η στάση της σιωπηλής πλειοψηφίας.

Είναι ώρα για επενδύσεις σε χρυσό;

To πολύτιμο μέταλλο σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καθώς αυξάνεται η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια. Τι πρέπει να λάβουν υπόψη οι επενδυτές. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.

Πώς μπλέχτηκε η HSBC στην κόντρα Ουάσινγκτον – Πεκίνου

Η HSBC αρνείται ότι συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για να «στήσουν παγίδα» για την Huawei. Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο απευθύνεται άμεσα στον κινεζικό λαό για την υπόθεση της Meng Wanzhou, υποστηρίζοντας πως δεν εμπλέκεται στις αποφάσεις των ΗΠΑ.

Κορωνοϊός: Πόσο ασφαλές είναι τελικά το αεροπλάνο

Τη χειρότερη κρίση στην 100ετή ιστορία της έζησε η αεροπλοΐα. Είναι πιο επικίνδυνα τα λεωφορεία, τα τρένα, τα εστατόρια ή οι χώροι εργασίας; Πόσο βοηθούν τα συστήματα εξαερισμού και οι νέες αντιμικροβιακές επιφάνεις που ετοιμάζουν οι κατασκευαστές.

Σε απόγνωση μεγάλα funds: Φορτώνονται ρίσκο για αποδόσεις-ψίχουλα!

Πάνω από το 60% της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων αποδίδει πλέον λιγότερο από 1%. Η κρίση του 2008, η πανδημία και γιατί οι επενδυτές αναγκάζονται τώρα να κάνουν «σκόντο» στην ποιότητα.

Τα νέα hot spots του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Γιατί το Ταμείο Ανάκαμψης βάζει την Ευρώπη σε νέα τροχιά

Από την πανδημία σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Κροίσοι αγοράζουν... νησιά για να γλιτώσουν από την πανδημία!

Η Ρωσία στη μάχη για το «χρυσό» εμβόλιο

Ο ανίκανος Τραμπ, η Κίνα κι ο κόσμος που καταρρέει

Κόκκινα δάνεια €800 δισ. για τις ευρωτράπεζες αν η πανδημία επιδεινωθεί

Πώς θα λειτουργήσει το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης

Παιχνίδια εξουσίας της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Οι εφοδιαστικές αλυσίδες και το λάθος που δεν πρέπει να γίνει

v