FT.COM

Τα βασικά μαθήματα δέκα χρόνια μετά την κρίση

Τα βασικά μαθήματα δέκα χρόνια μετά την κρίση

Η αποσύνδεση πραγματικής οικονομίας και τραπεζών, η ροή χρήματος και οι κινήσεις για να σταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Γιατί το ζήτημα της αναδιάρθρωσης χρεών μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό.

Κίνδυνο απαξίωσης αντιμετωπίζει το ΔΝΤ

Κίνδυνο απαξίωσης αντιμετωπίζει το ΔΝΤ

Το Ταμείο πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς περιορίζεται ο ρόλος του. Η άνοδος εναλλακτικών μηχανισμών για τη διαχείριση κρίσεων και ο ενισχυμένος ρόλος της Κίνας.

Ο Ερντογάν χρειάζεται επειγόντως το ΔΝΤ!

Ο Ερντογάν χρειάζεται επειγόντως το ΔΝΤ!

Μόνο το ΔΝΤ μπορεί να προσφέρει τα χρήματα που χρειάζεται η Τουρκία. Γιατί είναι κρίσιμη η συμφιλίωση με τον Τραμπ και τις ΗΠΑ. Η συμμαχία με τη Ρωσία, η στήριξη της Ε.Ε. και οι μεγάλες προκλήσεις των τραπεζών.

Οι HΠΑ, η Κίνα και η λογική του εμπορικού πολέμου

Οι HΠΑ, η Κίνα και η λογική του εμπορικού πολέμου

Το Πεκίνο θα αναζητήσει νέα όπλα για να πλήξει τις ΗΠΑ, καθώς τελειώνουν τα προϊόντα στα οποία μπορεί να επιβάλλει δασμούς. Η απειλή του χρέους και η επιβολή φραγμών στις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Το πυρηνικό στοίχημα του Ντόναλντ Τραμπ

Το πυρηνικό στοίχημα του Ντόναλντ Τραμπ

Oι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα στοιχηματίζουν ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θέλει να βάλει τέλος στην απομόνωση της χώρας του. Ο παρορμητικός χαρακτήρας του Τραμπ και ο μεγάλος φόβος της Σεούλ.

Οι Ευρωπαίοι της Βρετανίας ας προετοιμαστούν για το χειρότερο

Τεράστια προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, στα εκατομμύρια Ευρωπαίων που ζουν στη χώρα. Οι οδηγίες των αρχών, η σημασία της αίτησης για υπηκοότητα και το δημοκρατικό παράδοξο.

Πού κρύβονται τα... subprime αυτής της δεκαετίας

Οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για την ανάσχεση της κρίσης και πως μπορούν να αποτελέσουν το σπόρο για την επόμενη δοκιμασία των αγορών. Το βουνό του χρέους και οι παγίδες για την παγκόσμια οικονομία.

Κερδισμένοι και χαμένοι 10 χρόνια μετά τη Lehman

Oι επενδυτές που διατήρησαν την ψυχραιμία τους μετά το κραχ ανταμείφθηκαν. Ποιες μετοχές απέφεραν τις υψηλότερες αποδόσεις. Το ρίσκο των τραπεζών και ο πυρετός των FAANG. Πως αλλάζει το τοπίο η άνοδος των επιτοκίων.

Σχέδιο εκκένωσης των προσφυγικών κέντρων στα νησιά

Αθήνα και Βρυξέλλες σχεδιάζουν τη μεταφορά χιλιάδων μεταναστών από τα νησιά, υπό τον φόβο νέου κύματος προσφύγων, αν εισβάλει ο Άσαντ στην Ιντλίμπ. Οι επαφές Αβραμόπουλου και ο «άγνωστος x» για τη στάση της Τουρκίας.

Μαθήματα από την Apple για να πουλάτε ακριβά!

H άνοδος των τιμών σε υφιστάμενα μοντέλα παραμένει μια κερδοφόρα τακτική για τον τεχνολογικό κολοσσό. Το παράδειγμα των Apple Watch και iPhone. O κίνδυνος από τις πολιτικές Τραμπ.

Κίνδυνος ολομέτωπου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας

Η επανεπένδυση ομολόγων και η κρυφή ευκαιρία της ΕΚΤ

Το στρατηγικό πρόβλημα της Deutsche Bank και τα CDS

Το colpo grosso των κεντρικών τραπεζών στην κρίση

Δέκα χρόνια μετά το κραχ: Στο ίδιο... λάθος θεατές

Τα ιταλικά ομόλογα και η... επιλεκτική ακοή των επενδυτών

Μαθήματα πολιτικής για... νεόκοπους σοσιαλιστές

Oι φιλελεύθεροι, οι εθνικιστές και η μάχη για τη Γερμανία

Αγορές: Επικίνδυνο παιχνίδι με στόχο τα υπερκέρδη

Πολιτικό πραξικόπημα ετοιμάζουν οι εθνικιστές στην Ευρώπη