FT.COM

Ο Τραμπ ξεκίνησε τον εμπορικό πόλεμο αλλά… τον χάνει

Ο Τραμπ ξεκίνησε τον εμπορικό πόλεμο αλλά… τον χάνει

Εντυπωσιακά τα στοιχεία από τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος με την Κίνα παρά τους δασμούς. Πώς εξηγείται το «παράδοξο» και τι μπορεί να σημαίνει για τις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών. Τα όπλα του Πεκίνου που δεν διαθέτει ο Λευκός Οίκος.

Η «άθλια» συμφωνία της Μέι και οι εναλλακτικές

Η «άθλια» συμφωνία της Μέι και οι εναλλακτικές

Η Βρετανία πρέπει να βρει ένα μονοπάτι που θα αποφεύγει τη ρήξη με την ΕΕ και τις επιπτώσεις της. Το σενάριο νέου δημοψηφίσματος και η εναλλακτική της επαναδιαπραγμάτευσης. Γιατί η πρόταση Μέι δεν ικανοποιεί κανέναν.

O Σαουδάραβας πρίγκιπας και η «βρώμικη» καμπάνια διάσωσης

O Σαουδάραβας πρίγκιπας και η «βρώμικη» καμπάνια διάσωσης

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι θα βγει αλώβητος από τη στυγνή δολοφονία του Κασόγκι. Πώς επιστράτευσε εχθρούς και φίλους για να καθαρίσει το όνομά του. Η υποκρισία της Δύσης.

Οι μεγάλες εταιρείες σέρνουν τις κυβερνήσεις από τη... μύτη

Οι μεγάλες εταιρείες σέρνουν τις κυβερνήσεις από τη... μύτη

Ο ανταγωνισμός για την προσέλκυση επενδύσεων δίνει στις μεγάλες εταιρείες υπερβολική ισχύ. Οι απαιτήσεις για φοροαπαλλαγές και η απειλή της μετακίνησης σε χώρες με χαμηλότερο κόστος. Η μόνιμη ανασφάλεια των εργαζομένων.

Ο έντιμος συμβιβασμός για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Ο έντιμος συμβιβασμός για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Η Ρώμη πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά oι Βρυξέλλες πρέπει να αποδεχθούν ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση. Πώς μπορεί να εμπλακεί ο ESM. Ο κίνδυνος νέας κρίσης στην ευρωζώνη.

Τραμπ εναντίον Μακρόν στον πόλεμο των ιδεών

Εκατό χρόνια από το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου δυο οράματα για τον πλανήτη αναδύονται. Η σημερινή κατάσταση, οι συγκρίσεις με τη Σύνοδο των Παρισίων το 1919 και τα διαφορετικά διδάγματα διεθνιστών και εθνικιστών.

Η λάθος αντιμετώπιση της κρίσης και οι πολιτικές συνέπειες

Οι κυβερνήσεις επέτρεψαν στον ιδιωτικό τομέα να συσσωρεύσει αλόγιστα χρέος και να προκαλέσει την κρίση. Ποιες ήταν οι λάθος πολιτικές που καθυστέρησαν την ανάκαμψη. Η άνοδος της ακροδεξιάς.

Η βόμβα του αμερικανικού χρέους και ο κίνδυνος έκρηξης

Στο 1,43 δισ. δολάρια ημερησίως έχει φτάσει το κόστος εξυπηρέτησης! Οι μεγάλες περικοπές φόρων και οι προβολές που δημιουργούν τρόμο στους επενδυτές. Το μειονέκτημα της βραχυπρόθεσμης ωρίμανσης και η ανάγκη συνεργασίας του Τραμπ με τους Δημοκρατικούς.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει το τέλος του Τραμπ

Oι Ευρωπαίοι ηγέτες ήλπιζαν ότι οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ θα επέφεραν μεγαλύτερο πλήγμα στον Τραμπ. Γιατί πρέπει να βρουν συμμαχίες με άλλες φιλελεύθερες δημοκρατίες. Τα διδάγματα από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πόλεμος των πατριαρχών και η κόντρα Ρωσίας-Ουκρανίας

Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ορθόδοξης εκκλησίας έχει και πολιτικό χαρακτήρα. Η επιρροή της Μόσχας στην Ανατολική Ουκρανία και τα σχέδια του Ποροσένκο. Οι φόβοι για νέο κύμα βίας.

Το μοντέλο Μακρόν φέρνει… υπερκόπωση

Πού θα κριθούν οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Το τέλος της Μέρκελ δεν θα φέρει ηρεμία στη Γερμανία

Πέντε γραφήματα που προκαλούν… τρόμο!

Πού οδηγεί τις αγορές ο «Κόκκινος Οκτώβρης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η διαδοχή του ΠΑΣΟΚ και το μάθημα για το Brexit

Οι λαϊκιστές και η επικίνδυνη επίθεση στην παγκοσμιοποίηση

Η αρχή του τέλους για την εποχή Μέρκελ

Παιχνίδι Ερντογάν με ατού τη δολοφονία Κασόγκι

Ο Τραμπ γράφει νέα σελίδα στην παγκοσμιοποίηση