FT.COM

Η πικρή αλήθεια για τη Γερμανία και το ευρώ

Η πικρή αλήθεια για τη Γερμανία και το ευρώ

Η χρυσή ευκαιρία για επενδύσεις που έχει ανάγκη η Ευρώπη και γιατί το Βερολίνο… δεν θα την αδράξει. Τι δεν είπαν οι πολιτικοί στους γερμανούς ψηφοφόρους και γιατί δεν αρκεί η ΕΚΤ για να αλλάξει πορεία η Ευρ. Ενωση.

Το πακέτο Ντράγκι και τι απέμεινε στην αποθήκη πυρομαχικών

Το πακέτο Ντράγκι και τι απέμεινε στην αποθήκη πυρομαχικών

Οι αντιδράσεις που προκαλεί το νέο «οτιδήποτε χρειαστεί» του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ. Το μήνυμα προς τις κυβερνήσεις να βάλουν «δημοσιονομική πλάτη» και τα όρια κινήσεων. Ποιες κινήσεις έχουν απομείνει στην κεντρική τράπεζα.

Γιατί η Apple μπήκε στα... χωράφια του Netflix

Γιατί η Apple μπήκε στα... χωράφια του Netflix

H νέα υπηρεσία streaming επισκίασε το iPhone 11 στην ετήσια εκδήλωση της Apple στην Καλιφόρνια. Πού αποδίδουν οι αναλυτές την αλλαγή στρατηγικής από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η ΕΚΤ και τα επιχειρήματα που έχουν τα… περιστέρια

Η ΕΚΤ και τα επιχειρήματα που έχουν τα… περιστέρια

Ποια είναι τα επιχειρήματα υπέρ της υιοθέτησης ενός ισχυρού πακέτου νομισματικής τόνωσης. Γιατί ακόμα και τα «γεράκια» πρέπει να ζητήσουν από τις χώρες να αποδεχτούν υψηλότερα ελλείμματα προς χάριν της οικονομίας.

Ο Μπ. Τζόνσον και το κρίσιμο τεστ για τη δημοκρατία

Ο Μπ. Τζόνσον και το κρίσιμο τεστ για τη δημοκρατία

Το βρετανικό πολιτικό σύστημα καλείται να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Η άνοδος των ισχυρών ανδρών, η στρατηγική αναρρίχησης στην εξουσία και η επικίνδυνη προεκλογική καμπάνια που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός.

Πόση τόνωση μπορεί να προσφέρει η ΕΚΤ

Οι προσδοκίες για τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη και το μπρα ντε φερ Ντράγκι με τα γεράκια. Τι θα «ικανοποιήσει» την αγορά. Το κρίσιμο ρεκόρ στην αμερικανική αγορά ομολόγων.

Η ΕΚΤ αναζητά αντίδοτο στα αρνητικά επιτόκια

Καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται για νέα μείωση επιτοκίων αυξάνουν τα ερωτήματα για το εάν τα μειονεκτήματα υπερτερούν του θετικού αντίκτυπου. Τα παράπονα για τις επιπτώσεις στις τράπεζες. Τα TLTRO και οι αποκλίσεις μεταξύ Βορρά και Νότου.

Τι πραγματικά θέλουν οι Ευρωπαίοι για το Brexit

Οι δηλώσεις και η πραγματικότητα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Πώς εξηγείται η ενιαία γραμμή και η απόλυτη στήριξη στην Ιρλανδία. Πού κάνουν λάθος οι δύο πλευρές και γιατί στις Βρυξέλλες θέλουν το Λονδίνο να… πληρώσει.

Οι υφέσεις έχουν γίνει πιο σπάνιες και... πιο τρομακτικές

Η σπίθα που θα προκαλέσει την επόμενη οικονομική κάμψη πιθανότατα θα προέλθει από απρόβλεπτη χρηματοοικονομική κρίση. Τι δείχνουν τα μοτίβα. Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών και οι προφήτες δεινών.

Το λάθος που δεν πρέπει να κάνουν οι κεντρικοί τραπεζίτες

Καθώς η ΕΚΤ εξετάζει νέα μείωση επιτοκίων και μέτρα τόνωσης, οι επενδυτές ίσως πρέπει να ανησυχούν. Το ερώτημα για την «τιμή αντιστροφής» και γιατί τελικά οι κεντρικοί τραπεζίτες μπορεί να κάνουν… κακό.

Στερεύει η αγορά γερμανικών ομολόγων!

Η Fed δεν μπορεί να τονώσει τη ζήτηση

Η ΕΚΤ και ο κρυφός κίνδυνος για τους ομολογιούχους

Γιατί η Βρετανία πρέπει να πάει σε εκλογές!

Πώς η υποτίμηση του γουάν μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ

Εξαπλώνεται επικίνδυνα ο ιός της Ιαπωνίας

Γιατί αρέσει στον Τραμπ να επιτίθεται στη Fed

Το χάντικαπ των ΗΠΑ στον τεχνολογικό πόλεμο με την Κίνα

Το κρίσιμο δίλημμα των κυβερνήσεων και το παράδοξο του χρέους

Ποιος ωφελείται πολιτικά από την επόμενη ύφεση στις ΗΠΑ

v