FT.COM

Τα υπέρ και τα κατά του οράματος Μακρόν για την Ευρώπη

Τα υπέρ και τα κατά του οράματος Μακρόν για την Ευρώπη

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δίκιο που επικρίνει τη μετατροπή της Ε.Ε. από μια κοινότητα εθνών σε μια αγορά. Γιατί οι υπόλοιποι ηγέτες πρέπει να ακούσουν την προτροπή του για αυτόνομη ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική.

Ο Σι Τζινπίνγκ έχει αποτύχει στο Χονγκ Κονγκ

Ο Σι Τζινπίνγκ έχει αποτύχει στο Χονγκ Κονγκ

Η απολυταρχική στροφή της Κίνας τα χρόνια του νυν προέδρου της έχει κινητοποιήσει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ. Οι προηγούμενες «αψιμαχίες», οι λεπτές πολιτικές ισορροπίες και το ορόσημο του 2047.

Μην «ξεγράψετε» ακόμα τα ομόλογα

Μην «ξεγράψετε» ακόμα τα ομόλογα

Ένα sell off ακολούθησε την κορύφωση του ράλι στην αγορά ομολόγων το περασμένο καλοκαίρι. Το σενάριο του profit taking, ο ρόλος του εμπορικού πολέμου και το μεγάλο «αν», που θα καθορίσει τις εξελίξεις.

Τα ελληνικά ομόλογα και το αδύνατο που έγινε… δυνατό

Τα ελληνικά ομόλογα και το αδύνατο που έγινε… δυνατό

Παράλογη κρίνει την έκδοση ελληνικών τίτλων με αρνητικό επιτόκιο ο Ελ Εριάν. Η ανατροπή της οικονομικής λογικής και οι λεπτές ισορροπίες στην παγκόσμια αγορά ομολόγων. Το sell off και το σήμα που θα σταλεί από την πρωτογενή αγορά.

Μεγάλα λάθη του Τραμπ στη διαμάχη με την Κίνα

Μεγάλα λάθη του Τραμπ στη διαμάχη με την Κίνα

H Ουάσιγκτον δεν έχει εκμεταλλευτεί το όπλο των ισχυρών συμμαχιών στην κόντρα με το Πεκίνο. Οι προβλέψεις για κινεζική κυριαρχία στην παγκόσμια οικονομία και το παράδειγμα της Ε.Σ.Σ.Δ. Τα τρία συγκριτικά πλεονεκτήματα των ΗΠΑ.

Τι κρύβει η… ετεροχρονισμένη γερμανική γκρίνια για την ΕΚΤ

Η στροφή της κεντρικής τράπεζας μετά το 2011 και για ποιους λόγους εκνευρίζει κύκλους στο Βερολίνο. Η κλιμάκωση της επίθεσης στην στρατηγική Ντράγκι και οι απαντήσεις στα επιχειρήματα των επικριτών του.

Τα παράδοξα της συνέντευξης Τύπου Τραμπ-Ερντογάν

Η ατάκα του Αμερικανού προέδρου σε Τουρκάλα δημοσιογράφο και το καυστικό σχόλιο ρεπουμπλικανού γερουσιαστή για τα ΜΜΕ της γείτονος. Αλυτα έμειναν τα βασικά θέματα μεταξύ των δύο χωρών.

Η παγίδα της πρότασης Σολτς για πανευρωπαϊκή ασφάλιση καταθέσεων

Η φάκα πίσω από τη στροφή στη ρητορική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο θέμα της τραπεζικής ένωσης. Γιατί τα μειονεκτήματα υπερτερούν των πλεονεκτημάτων. Η σημασία της πολιτικής συγκυρίας στο SPD και η… ειρωνεία.

Η χαμένη ευκαιρία των Ισπανών πολιτικών

Τέσσερις κάλπες σε τέσσερα χρόνια και η χώρα εμφανίζεται να αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Οι νέες ισορροπίες στο πολιτικό σύστημα, το «λάθος» του Απριλίου και οι λίγες επιλογές Σάντσεθ.

Το ράλι στις αγορές και γιατί τα hedge funds έχουν νεύρα

Πίσω από τα θετικά πρωτοσέλιδα και τα ρεκόρ σε Wall Street και Ευρώπη μπορεί να κρύβονται σημαντικά προβλήματα στις διεθνείς αγορές. Γιατί κάποιοι διαχειριστές φοβούνται την περίοδο ευφορίας και πώς πρέπει να κινηθούν οι επενδυτές.

Επιστρέφουν στις μετοχές οι επενδυτές

Ζούμε την εποχή της δημοκρατίας σε αδιέξοδο

Πώς θα μοιάζουν τα γραφεία το 2050

Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα

Η επέλαση της απολυταρχίας και η παρακμή της Δύσης

Συσσωρεύουν χρυσό ETFs και κεντρικές τράπεζες

Μπορεί το Libra να αντικαταστήσει το... δολάριο;

Ο Πάουελ μπορεί να βγει νικητής στην κόντρα με Τραμπ

Ο «υπερόπτης» Μακρόν δοκιμάζει τα νεύρα της ΕΕ

Το ευρώ δεν επέτρεψε να γίνει η Γερμανία... Ιαπωνία

v