Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

FT.COM

H αυτοεκπληρούμενη προφητεία του άτακτου Brexit

H αυτοεκπληρούμενη προφητεία του άτακτου Brexit

Oι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν πίσω στη συμφωνία παρά τους φόβους για τις αρνητικές συνέπειες. Το πιεστικό χρονοδιάγραμμα του άρθρου 50 και η πιθανότητα παράτασης. Η στάση Γαλλίας, Γερμανίας και Ιρλανδίας. Γιατί είναι δύσκολο νέο δημοψήφισμα.

Μεγάλοι πονοκέφαλοι στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Μεγάλοι πονοκέφαλοι στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Το σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ αποκαλύπτει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά. Οι νέες καταναλωτικές συνήθειες και η κόπωση της Κίνας. Γιατί οι εταιρείες «κρύβουν» τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

Η συνταγή για ασφάλεια κόντρα στις ορέξεις των αγορών

Η συνταγή για ασφάλεια κόντρα στις ορέξεις των αγορών

Πώς μπορούν να προστατευτούν οι κυβερνήσεις από την πίεση των αγορών. Τα μαθήματα από την κρίση της ευρωζώνης και ο «μαγικός» αριθμός που οδηγούσε σε προγράμματα διάσωσης. Η σημασία της αντικυκλικής δημοσιονομικής πολιτικής.

Hi Tech απογείωση για την βιομηχανία υδρογονανθράκων

Hi Tech απογείωση για την βιομηχανία υδρογονανθράκων

Εως και 75 δισ. ευρώ το χρόνο αναμένεται να εξοικονομηθούν εξαιτίας της τεχνολογικής προόδου που επιτρέπει γρηγορότερες και αποτελεσματικότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Η πίεση στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Τι διδάσκει η εμμονή του Νταβός με το κλίμα

Τι διδάσκει η εμμονή του Νταβός με το κλίμα

Η «λίστα κινδύνου» του World Economic Forum για τον πλανήτη και πώς μεταλλάχθηκε την τελευταία δεκαετία. Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές από τις ανησυχίες και τις… εμμονές της παγκόσμιας ελίτ.

Το σχέδιο της γερμανικής βιομηχανίας για την κινεζική απειλή

Οι βιομήχανοι προειδοποιούν ότι η Κίνα αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη. Προτείνουν φοροαπαλλαγές για το R&D, δημιουργία «εθνικών πρωταθλητών» και αυστηρότερο έλεγχο σε πρακτικές αντιντάμπινγκ. Η σύγκριση με Τραμπ.

H ευρωζώνη είναι καταδικασμένη να πετύχει

Το ευρώ επιβίωσε αλλά χρειάζεται βαθιές μεταρρυθμίσεις για να φέρει μεγαλύτερη ευημερία. Οι αποκλίσεις μεταξύ των κρατών-μελών και η ανάγκη βαθύτερης ενοποίησης. Ο κίνδυνος του επιθετικού εθνικισμού.

Ο Τραμπ θέλει να γίνει αντι-Ομπάμα της Μέσης Ανατολής

Η εμμονή του προέδρου των ΗΠΑ με το Ιράν και η στήριξη που παρέχει στη Σαουδική Αραβία. H ανοχή στους αυταρχικούς σουνιτικούς ηγέτες και η κόντρα με την Τουρκία. Η απόφαση αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία και οι συγκρίσεις με τον Μπάρακ Ομπάμα.

H κρίσιμη ψηφοφορία και οι τρεις εναλλακτικές για το Brexit

To μέγεθος της διαφαινόμενης ήττας της Μέι θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού. Η επιλογή ενός Brexit χωρίς συμφωνία, η διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος και το νορβηγικό μοντέλο. Κρίσιμη η θέση του Κόρμπιν.

Η πιο σκοτεινή ώρα του λαϊκισμού

Η δεξιά εκδοχή του λαϊκισμού φαίνεται να χάνει έδαφος στο Ην. Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Το ενδεχόμενο παραπομπής του Τραμπ και οι πιθανότητες νέου δημοψηφίσματος για το Brexit. Η αριστερή εκδοχή του λαϊκισμού και το γερασμένο φιλελεύθερο κέντρο.

Γιατί είναι τόσο εύθραυστη η παγκόσμια οικονομία

Η χρηματοδοτική πρόκληση της Ιταλίας

Η επανεκλογή Τραμπ κινδυνεύει να... βρει στο τείχος

H χειρότερη χρονιά από το 2011 για τα hedge funds

Το τουρκικό ποδόσφαιρο, τα χρέη μαμούθ και η… προεκλογική ρύθμιση

«Ξεφτίζει» το αμερικανικό πολυεθνικό λόμπι

Πού θα κριθεί η πορεία των αγορών το 2019

Γιατί δεν φταίει η Κίνα για τα δεινά της Apple

Οι προβλέψεις των Financial Times για το 2019

Ο Μακρόν και το δίδαγμα για τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ