Το ιαπωνικό γεν κινείται κοντά στα χαμηλά οκταμήνου, με τους επενδυτές να περιμένουν στοιχεία για τη δημοσιονομική πολιτική της Σανάε Τακαΐτσι –της νέας προέδρου του κυβερνώντος κόμματος της χώρας- ενώ το ευρώ πιέζεται μετά την παραίτηση του Γάλλου πρωθυπουργού τη Δευτέρα.
Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας μείωσε τα επιτόκιά της κατά 50 μ.β. στο 2,5%, ενώ σήμερα ανακοινώνονται και οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ταϊλάνδης για τα επιτόκια.
Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε περίπου 0,8%, ο Hang Seng κατά 1,07% στις 26.669 μονάδες, ο Nikkei κατά 0,29% στις 47.812 μονάδες και ο ASX κατά 0,21% στις 8.938 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Nifty ενισχύονταν 0,22% στις 25.163 μονάδες.
Τα χρηματιστήρια Κίνας και Νότιας Κορέας παραμένουν κλειστά λόγω αργιών.