Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Γιατί «ξύπνησε» ο τραπεζικός κλάδος

Οι πληροφορίες για τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας έδωσαν πνοή στις τραπεζικές μετοχές (και) στην Ελλάδα. Προβλημάτισε η αδυναμία των blue chips και ο περιορισμένος τζίρος αλλά ο ΓΔ ανέβηκε στις 707 μοναδες.

XA: Γιατί «ξύπνησε» ο τραπεζικός κλάδος

Μετά το διήμερο ήπιας διόρθωσης, σήμερα οι αγοραστές έδειξαν να επιστρέφουν στο Χ.Α. και βάζοντας στη “θέση του οδηγού” τον Τραπεζικό κλάδο, κάτι που επιβεβαιώνεται από το τελικό +5,03% του Τραπεζικού δείκτη, αλλά και από το γεγονός ότι οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών απασχόλησαν το 58% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών, πέτυχαν την επιστροφή και το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη, υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων.

Σημαντικό ρόλο στην επιστροφή των αγοραστών στο Τραπεζικό ταμπλώ, έπαιξε και το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο “η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συζητάει τον σχεδιασμό νέων φθηνών δανείων προς τις Τράπεζες”.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η ΕΚΤ θα περικόψει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, ανοίγοντας, ουσιαστικά, τον δρόμο για το λανσάρισμα ενός νέου προγράμματος TLTROs.

Αυτό, ασφαλώς και δεν εμπόδισε τα γνωστά Ξένα Funds, να αυξήσουν έτι περαιτέρω τις “short” θέσεις στον Τραπεζικό κλάδο, σύμφωνα με την τελευταία κατάσταση της Ε.Κ., με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Συμπερασματικά, ή οι Ξένοι έχουν “άγνοια κινδύνου”, ή γνωρίζουν κάποιες πιθανές εξελίξεις, τις οποίες η Εγχώρια Αγορά θα πληροφορηθεί με την γνωστή χρονοκαθυστέρηση (!)

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η επιμονή της αδύναμης εικόνας στο μεγαλύτερο κομμάτι του μη Τραπεζικού ταμπλώ υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και οι συνεχιζόμενες ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ο τζίρος δείχνει να παγιώνεται σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση διεξήχθη με σχετικά επιφυλακτικό το κλίμα στις Ευρωπαϊκές Αγορές και το σύνολο των Επενδυτών να περιμένει τις αυριανές δηλώσεις Draghi, ενώ νέα αύξηση παρουσίασαν οι αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετους να διαμορφώνεται στο 3,72% (+4 μονάδες βάσης).

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

“Η υποχώρηση των συναλλαγών συνιστά ένδειξη υποχώρησης και του πήχη των προσδοκιών, σε σχέση με νέες θετικές εξελίξεις βραχυπρόθεσμα, ειδικότερα δε εκείνες που αφορούν την λήψη αποφάσεων με όφελος ποσού ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου, από το Eurogroup της Δευτέρας. Επομένως, η κίνηση του ΓΔ αναμένεται να κινηθεί σε στενό εύρος μέχρι νεωτέρας”, ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Μετά από δύο ημέρες διόρθωσης, σαν πιθανότερο σενάριο δείχνει αυτό της σταθεροποίησης και του επιλεκτικού ενδιαφέροντος. Η αναβάθμιση της Moody's στις Τράπεζες, μπορεί να περιορίσει τη μεταβλητότητα του τομέα” εκτιμούσε η Beta Sec.

“Ο ΓΔ δοκιμάζει την ισχυρή αντίσταση των 700 μονάδων όπου κινείται και ο ΚΜΟ-220 και δοκιμάζεται η κύρια τάση. Η πρώτη κίνηση ως τις 723 μονάδες ήταν ισχυρή, αλλά θα πρέπει, πλέον, ο ΓΔ να διατηρηθεί όλη την εβδομάδα πάνω από τις 700 μονάδες, ή να διασπάσει ανοδικά τις 725 μονάδες για να μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή της κύριας τάσης. Σε διαφορετική περίπτωση, η κύρια τάση θα παραμείνει πτωτική. Παρά την ιδιαίτερα έντονη ανοδική αντίδραση που πραγματοποίησε ο δείκτης Τραπεζών, δεν έχει προσεγγίσει ακόμα τον ΚΜΟ-220 ο οποίος κινείται στις 640 μονάδες. Οι 575 μονάδες θα αποτελέσουν ένα σημείο αντίστασης, κυρίως λόγω του όγκου συναλλαγών που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 530 - 575 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση, η κύρια τάση του ΔΤΡ μεταβάλλεται πάνω από τις 640 μονάδες. Όλοι οι δείκτες καταγράφουν διψήφια άνοδο το 2019, ενώ υπεραποδίδει, πλέον, ο ΔΤΡ μετά την εντυπωσιακή ανοδική κίνηση των δυο τελευταίων εβδομάδων. Οι 7 από τις 10 μετοχές του HEL-10 (ΑΝΕΜΟΣ, ΠΛΑΘ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΜΟΗ, ΕΥΑΠΣ) σημειώνουν διψήφια άνοδο και 3 (ΑΝΕΜΟΣ, ΠΛΑΘ, ΜΥΤΙΛ) άνοδο μεγαλύτερη του 22%” σημείωνε η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

Πως κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και ξεκινώντας από τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα κινήθηκαν χωρίς να έλθουν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι Εθνική (+7,35%) και Eurobank (+3,20%), ενώ το σύνολο των Τραπεζικών τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης, ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση στα υψηλά ημέρας, ή σχετικά κοντά σε αυτά.

Alpha Bank (+3,45%) και Πειραιώς (+12,90% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας) “είδαν” και τα δύο πρόσημα, όπως και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών.

Ο τελευταίος ξεκίνησε διστακτικά υποχωρώντας μέχρι τις 525,07 μονάδες (-0,27%), για να ακολουθήσει σταθερή πλαγιοανοδική αντίδραση μέχρι τις 555,87 (+5,58%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 553,11 (+5,06%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 552,96 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 5,03%.

Τεχνικά, η επιστροφή του ΔΤΡ με κλείσιμο υψηλότερα των 547 μονάδων, αν μη τι άλλο, αποτελεί ιδιαίτερα θετική ένδειξη, ενώ τα δεδομένα θα βελτιωθούν έτι περαιτέρω, αν δοθεί κλείσιμο υψηλότερα των 576 μονάδων (πρόσφατη κορυφή).

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, “το θέμα της χαλάρωσης του ορίου που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για αγορά και διακράτηση Ελληνικών Κρατικών ομολόγων από τις Εγχώριες Τράπεζες αναμένεται να θέσει, εκ νέου, η Ελληνική Πλευρά στη Φρανκφούρτη, μετά τη δεύτερη από τις αρχές του έτους έκδοση χρέους.

Από την άλλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, “βήμα - βήμα σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις οι Ελληνικές Τράπεζες, όσον αφορά την έκδοση ομολόγων, καθώς ο ‘ελέφαντας των κόκκινων δανείων συνεχίζει να είναι στο δωμάτιο’ και οι Αγορές ομολόγων ‘Tier II’ και ‘Senior’ παραμένουν ακόμη κλειστές, παρά το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που δημιουργεί η έκδοση 10ετους ομολόγου από το Ελληνικό Δημόσιο”.

Επιφυλακτικοί συνεχίζουν να δηλώνουν αρκετοί από τους παράγοντες της Αγοράς, επισημαίνοντας την διστακτική εικόνα των Διεθνών Αγορών, αλλά και την επιστροφή του τζίρου σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ θα περιμένουν τις πρώτες συνεδριάσεις, μετά το επερχόμενο Eurogroup, προκειμένου να διαπιστώσουν αν θα συνεχιστεί η πλαγιοανοδική αντίδραση του Τραπεζικού κλάδου και πολύ περισσότερο τις συνεδριάσεις μετά τις 15/3 (triple witching Μαρτίου).

Σημειώνεται πως αύριο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης η Eurobank δημοσιεύει αποτελέσματα για τη χρήση 2018.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κολώνα, “με τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, θα επισφραγίζεται η συμφωνία με την DG COMP για τους νέους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού πώλησης των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ, στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη”.

Σήμερα και μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ο τίτλος της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (+2,04%) κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο. Αν συνεχίσουν οι αγοραστές, οι επόμενες αντιστάσεις στα 1,52, 1,616 και 1,79 ευρώ. Πρώτη στήριξη στα 1,42 ευρώ και το ημερήσιο “stop long” στα 1,326 ευρώ.

“Καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων συμπλήρωσε η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,38%), που σήμερα κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο. Ο τίτλος προσεγγίζει το ημερήσιο “stop long” (4,97 ευρώ), ενώ παραμένει πρώτο ζητούμενο η ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 5,23 ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές και οκτώ πτωτικές στις τελευταίες εννέα, σήμερα έδωσε αντίδραση η Σελόντα (+6,57%), δύο οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Creta Farm (+1,82%), τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές για τα Πλ. Θράκης (+5,83%), ενώ η Ελινόιλ (+2,31%), με ελάχιστες συναλλαγές, συμπλήρωσε τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες πέντε.

Επιστροφή αγοραστών σε ΚΛΜ (+4,24%), Τρ. Αττικής (+2,78%), Intralot (+0,21%, αλλά προσοχή στο ομόλογο που κινείται σε ιστορικά χαμηλά) και Centric (+3,85%), με “ανοιχτές” εντολές αγορών το σημερινό +11,11% για τους Ευρωσυμβούλους, ενώ μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, σήμερα έδωσε ανοδική αντίδραση το Ιατρικό (+7,41%).

Εντυπωσιακά πράγματα στον Κέκροπα (-1,90%), ο οποίος ξεκίνησε με “flying start” και πολύ γρήγορα έφθασε μέχρι το υψηλό ημέρας των 1,70 ευρώ (+7,59%), για να υποχωρήσει άτσαλα στην συνέχεια, “τσουρουφλίζοντας” τους πρωινούς αγοραστές.

Νέα αλλαγή δεδομένων, όσον αφορά την τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών. Αν οι αγοραστές συνεχίσουν να δείχνουν κινητικότεροι, πολλά θα κριθούν από την υπέρβαση της ζώνης 708 – 715 για τον Γενικό Δείκτη και την ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 1885 μονάδων, για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Η διπλή αναβάθμιση από την Moody’s, σε συνδυασμό με την έκδοση του 10ετους Κυβερνητικού ομολόγου, με το εύηχο επιτόκιο του 3,9%, συντηρεί την Αγορά κοντά στα ψηλά της, παρά την κατοχύρωση κερδών τις δύο τελευταίες μέρες, αλλά και την αύξηση των ‘short’ θέσεων στους Τραπεζικούς τίτλους από τα γνωστά funds” αναφέρει ο Νικόλας Πετράκης.

Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε τονίσει την σημαντικότητα των αντιστάσεων του Γενικού Δείκτη στις 714 μονάδες και του Δείκτη Τραπεζών στις 550 μονάδες αντίστοιχα. Τα παραπάνω νούμερα ήταν και αυτά από τα οποία “γύρισε” η Αγορά και παρά τις σημερινές αποδόσεις των Τραπεζών, οι όγκοι συναλλαγών δεν “πείθουν”, με το πιθανότερο σενάριο να έχουμε δει ένα τοπικό υψηλό.

Επιστρέφοντας στον Γενικό Δείκτη, δύναται μια επαναπροσέγγιση των 714 μονάδων, όμως θα χρειαστεί νέος θετικός καταλύτης και αύξηση των συναλλαγών, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, εξαιρουμένης της περίπτωσης ανακοίνωσης πρόωρων εκλογών.

Όπως και να έχει με τα σημερινά δεδομένα, στα βραχυπρόθεσμα γραφήματα υπάρχει εμφανής κόπωση, η οποία δύναται να μεταφερθεί και στα πιο “βαριά” γραφήματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα πρώτα επίπεδα διόρθωσης, εντοπίζονται στις 685 μονάδες, ενώ στον αντίποδα, κλείσιμο ψηλότερα των 714 μονάδων θα οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 750 μονάδων.

Όσον αφορά τον δείκτη Τραπεζών, η κόπωση είναι ιδιαίτερα εμφανής, με μία διόρθωση να είναι αναγκαία για την αποφόρτιση των ταλαντωτών. Αν και δεν αποτελεί το βασικό σενάριο, συνέχιση της Τραπεζικής ανόδου θα οδηγήσει τον ΔΤΡ στις 606 μονάδες (ΚΜΟ 200 ημερών), ενώ μία επικείμενη διόρθωση στην περιοχή των 500 μονάδων του κλαδικού δείκτη.

Η εικόνα της Αγοράς παραμένει έντονα ανοδική, με αρκετές υπερβολές και στρεβλώσεις, οι οποίες εν καιρό θα επαναφερθούν σε τιμές κανονικότητας. Σαν βασικό σενάριο θα αναμέναμε ένα γύρισμα από το πρόσφατο τοπικό υψηλό, ενώ δεν θα αποκλείαμε ένα ακόμη ‘άλμα’ του Τραπεζικού 10% ψηλότερα, στις 606 μονάδες”, σημειώνει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα, ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση, οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Επιφυλακτικό το κλίμα στην Ευρώπη, μικρές απώλειες στις πρώτες ώρες συνεδρίασης στην Wall Street.

Οριακά χαμηλότερα το Πετρέλαιο, μικρά κέρδη για Χρυσό και Ευρώ.

Η Οικονομία της Αυστραλίας σημείωσε απότομη επιβράδυνση το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο και κατά 2,3%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών το 2018. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου, το άλμα 18,8% που σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα τον Δεκέμβριο, οδήγησε σε συνολικό έλλειμμα $621 δισ. την περασμένη χρονιά. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 2008. Όπως μεταδίδει το Reuters, το 2017 οι ΗΠΑ είχαν καταγράψει εμπορικό έλλειμμα $552,3 δισ.

Ρίχνει τις προβλέψεις του ο ΟΟΣΑ, όσον αφορά την Παγκόσμια Οικονομία το 2019 και το 2020, μετά και τις προηγούμενες υποβαθμίσεις του Νοεμβρίου. Στην ενδιάμεση έκθεσή του προβλέπει ότι η Παγκόσμια Οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,3% το 2019 και κατά 3,4% το 2020. Αυτές οι προβλέψεις αντιπροσωπεύουν περικοπές 0,2 ποσοστιαίων μονάδων για το 2019 και 0,1% για το 2020, σε σύγκριση με τις προβλέψεις του Νοεμβρίου.

Επιστροφή στο ΧΑ

Σε μείωση των τιμών - στόχων για τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής και Πειραιώς προχωρά η Eurobank Equities, σημειώνοντας πως προτιμά την Εθνική και την Alpha λόγω των σχετικά ισχυρότερων θεμελιωδών τους και της ελκυστικής αποτίμησής τους.

Συγκεκριμένα, μειώνει την τιμή - στόχο για την Αlpha Βank στο 1,90 ευρώ ανά μετοχή, από 2,20 ευρώ προηγουμένως με σύσταση “buy”, για την Εθνική στα 2,50 ευρώ, από 3,20 ευρώ με σύσταση “buy” και για την Πειραιώς στο 1,60 ευρώ, από 2,50 ευρώ προηγουμένως με σύσταση “hold”.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε διστακτικά υποχωρώντας μέχρι τις 697,95 μονάδες (-0,13%), για να ακολουθήσει σταδιακή αντίδραση μέχρι τις 708,44 (+1,38%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 707,73 (+1,27%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 707,17 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,19%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν “πάτησαν σε θετικό έδαφος” οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΛΜΔΑ, ενώ δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΦΡΛΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Πειραιώς, ΕΧΑΕ και Viohalco και στο χαμηλό οι Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Lamda Development και Jumbo.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 70 ανοδικές μετοχές, έναντι 35 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 7%.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ σχετική υποχώρηση παρουσίασε ο όγκος τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (50.488 συμβόλαια).

Στα 5.235 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 5.228 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 875, 771 για τον Μάρτιο και 104 για τον Απρίλιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.839) κινήθηκε μεταξύ 1.820 και 1.842,75 μονάδων.

Μικρός ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (42.704 Μυτιληναίος, 12.634 Eurobank, 15.481 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (8.691), Alpha Bank (5.686), Πειραιώς (10.131), ΔΕΗ (1.111), Εθνική (13.724), Ελλάκτωρα (1.830), ΟΤΕ (657), Cenergy (237), Intralot (1.411), ΑΔΜΗΕ (605), Μυτιληναίο (543), Τέρνα Ενεργειακή (383), Ελ. Πετρέλαια (211), Viohalco (236), MIG (2.604), ΕΥΔΑΠ (119), Ιντρακόμ (149), ΟΠΑΠ (1.196), ΕΧΑΕ (393), Jumbo (116), Lamda Development (143).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 46.485, Alpha Bank 43.923, Εθνική 34.539, Πειραιώς 19.267, MIG 48.003, ΔΕΗ 14.498.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

          Position Holder                                 Name of Issuer                        NSP       Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,74%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,81%

2018-01-18

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,51%

 

2018-10-12

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

0,83%

2018-01-16

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,54%

2019-02-28

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,11%

2019-03-04

Oceanwood Capital Management LTD

ALPHA BANK SA

0,63%

2019-02-18

Marshall Wace LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,52%

2019-02-18

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 38.539.980 τεμ., (από 38.539.980 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 27.083.024 τεμ. (27.012.136), ΔΕΗ 6.503.560 τεμ. (6.503.103), Eurobank 88.694.594 τεμ. (91.853.926), Εθνική 12.177.106 τεμ. (12.177.106), ΟΠΑΠ 1.272.668 τεμ. (1.272.668), Folli Follie Group 1.330.961 τεμ. (1.330.961).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v