Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Μαζεύεται» η αγορά στο κλείσιμο

Περιορίζονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο με τον τζίρο να προσεγγίζει πλέον τα 180 εκατ. ευρώ. Κοντά στα υψηλά έτους των 1.160 μονάδων βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης. Στο 32% τα αθροιστικά κέρδη σε 33 συνεδριάσεις. Ισχυρή άνοδος για τράπεζες, Βιοχάλκο.

Ανέβασε στροφές η συνεδρίαση με τους αγοραστές να εντείνουν τις κινήσεις τους, αλλά στο κλείσιμο το Χρηματιστήριο έχασε όλα τα κέρδη του.

Νωρίτερα η εικόνα ήταν ως εξής: Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε πάνω από τις 1.150 μονάδες πλησιάζοντας ως και το ιστορικό υψηλό τους έτους.

Οι αγοραστές εμφανίστηκαν σαφώς πιο επιθετικοί κάτι που αποτυπώνεται εύγλωττα στις συναλλαγές και την εμπορευσιμότητα σε απόλυτο αριθμό μετοχών.

Ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 140 εκατ. ευρώ στις 15:45 με σημαντική διασπορά σε μετοχές του 25άρη και του FT Mid.

Οι αγοραστές δείχνουν να βιάζονται να πιάσουν τα υψηλά έτους, που για τον Γενικό Δείκτη είναι στις 1.160 μονάδες.

Ξεκάθαρο το ανοδικό momentum της αγοράς, από τα τελευταία χαμηλά, με τον ΓΔ να μετρά άνοδο 32% στις τελευταίες 33 συνεδριάσεις.

Στις 380-5 μονάδες ο 25άρης, «βλέπει» πλέον τα υψηλά της 17-20 Μαϊου, συγκεκριμένα δε τις 400-407 μονάδες.

Το παιχνίδι όλες αυτές τις μέρες γίνεται αρχικά με ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, εν συνεχεία με τις Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς και τις τελευταίες ημέρες, με τη συμμετοχή πολυάριθμων μετοχών από τη μεσαία και μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Η Εθνική «βλέπει» πάνω από τα 4 ευρώ, με στόχο τα 4,15-4,30 ευρώ. ΟΤΕ και ΔΕΗ σημειώνουν το ένα υψηλό μετά το άλλο ενώ φαίνεται να ακολουθεί και ο ΟΠΑΠ.

Σημαντική θεωρείται η διαδικασία επαναφοράς στα υψηλά έτους για μετοχές – σηματωρούς, όπως θεωρούμε τον Μυτιληναίο και τη ΓΕΚ ΤΈΡΝΑ. Αυτό, γιατί τα υψηλά έτους αυτών των δυο μετοχών σημειώθηκαν στις αρχές του έτους, τον Ιανουάριο.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σημείωσε σήμερα νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό ενώ σε διαδικασία επαναφοράς είναι πλέον και ο Μυτιληναίος.

Από κοντά, ΕΧΑΕ, Motor Oil, MIG, Ελλάκτωρ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v