Συνεχίζει ανοδικά με τράπεζες το Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 940 μονάδες κάνει πράξεις ο Γενικός Δείκτης, με τους αγοραστές να βάζουν στο στόχαστρο και σήμερα τις τραπεζικές μετοχές. Ξεχωρίζουν ανοδικά Alpha Bank, Motor Oil, ΟΠΑΠ. Μέτριος ο τζίρος.

Συνεχίζει ανοδικά με τράπεζες το Χρηματιστήριο

Στο «πράσινο» οι αγορές της Ασίας, με το «δεξί» μπαίνουν στον Φεβρουάριο οι ευρωπαϊκές και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι επενδυτές συνεχίζουν με ρυθμό Ιανουαρίου.

Με το ΧΑΑ να κερδίζει τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα του 2022, καθώς κατέγραψε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση παγκοσμίως, σύμφωνα με την Deutsche Bank. Στο σχετικό θέμα του Γιώργου Α. Σαββάκη γίνεται εκτενής αναφορά στα δεδομένα, που εξετάζουν πλέον οι επενδυτές.

Στις 15.655 (1,15%) νωρίτερα ο DAX, από τις 4.506 (0,05%) τα futures του S&P500 και έως τις 946,26 μονάδες η αντίδραση για τον Γενικό Δείκτη.

Με συναλλαγές αξίας 8,2 εκατ. στα πρώτα 30' ιδιαίτερα αυξημένες, από τις πρώτες κιόλας εντολές, κυρίως στην Alpha Bank, δευτερευόντως σε Εθνική, Eurobank, με αποτέλεσμα η πρώτη να φθάσει έως το 1,3695 ευρώ και ο Δείκτης Τραπεζών στα επίπεδα των 675-680 μονάδων.

Στις πρώτες 4 θέσεις της σχετικής κατάταξης οι τραπεζικές, ενδεικτικό της εστίασης βραχυπρόθεσμων αλλά και επενδυτών, με τις καθαρές εισροές να έχουν ξεπεράσει τα 120 εκατ. τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, όπως έχει σημειωθεί από την προσυνεδρίαση (και στον Εκηβόλο), η είσοδος του ΓΔ στο εύρος τιμών 940-945 μονάδων δημιουργεί προϋποθέσεις μερικής κατοχύρωσης θέσεων (όσων είχαν τοποθετηθεί από τις 905-910 μον.), κάτι που θα απαιτήσει αυξημένη προσοχή σήμερα-αύριο. Εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως Πέμπτη-Παρασκευή θα είναι η στάση της ΕΚΤ που θα δώσει κατεύθυνση είτε προς τη μία (960) είτε προς την άλλη (930) φορά.

Πέραν των τραπεζικών, συγκριτικά αυξημένη εμπορευσιμότητα σημειώνεται για τίτλους των Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Viohalco, ΔΕΗ, Lamda Development, Jumbo, Quest και Motor Oil, Ideal, Sarantis, ΕΛΠΕ, ElvalHalcor, Τέρνα Ενεργειακή κ.α.

Στα 12,8 εκατ. ο τζίρος στις 11:15, με δύο πακέτα σε Alpha Βank, Eurobank αξίας 1,86 εκατ. να έχουν αλλάξει χέρια μετά τις 11:00, διάστημα στο οποίο βγήκαν μέτριες πωλήσεις, με συνέπεια τη διολίσθηση του ΓΔ προς τις 942 μονάδες.

Στις 62/25 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 79 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v