Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση σημειωτόν με ενδιαφέρον στα midcaps

Εκρηκτική άνοδος για τη μετοχή της Πλαίσιο. Υψηλό ενδιαφέρον και για τρία ακόμα midcaps, που συνδέονται με επιχειρηματικές εξελίξεις. Ποια blue chips ακολουθούν.

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση σημειωτόν με ενδιαφέρον στα midcaps

Σε οριακά θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά, σε οριακά θετικό παραπέμπει και η προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης, με μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 13.937 (0,15%) ο DAX, στις 7.481 (0,17%) ο FTSE100, στις 923 (-0,08%) ο Γενικός Δείκτης.

Με τις εξελίξεις στην ΠΛΑΙΣΙΟ στο επίκεντρο και το υπερτίμημα των βασικών προς τους μετόχους μειοψηφίας να δίνει από τις πρώτες κιόλας εντολές ρυθμό στη συνεδρίαση, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον έχει -κατ' αρχάς- για όσους πωλούν τις μετοχές τους έως 45,40% υψηλότερα, στα 4,58 ευρώ.

Στα 101,1 εκατ. η αποτίμηση της εταιρείας, με τους Γιώργο και Κωνσταντίνο Γεράρδο να βγάζουν την εταιρεία τους από το ΧΑ σε συμφέρουσα για αυτούς αποτίμηση, εξίσου συμφέρουσα ωστόσο και για όσους μετόχους της μειοψηφίας κάνουν γιορτές με μία τόσο υψηλή διψήφια απόδοση.

Ενδεικτικό το ότι από νωρίς η μετοχή βρέθηκε στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης, με βάση τις συναλλαγές, ένδειξη πως το τίμημα εξόδου κρίνεται ικανοποιητικό από τους μειοψηφούντες.

Με την ΠΛΑΙΣΙΟ στην πρώτη θέση νωρίτερα (*) και την Attica Συμμετοχών να ανεβαίνει στη δεύτερη μετά και τη νέα ισχυρή άνοδο, η προσοχή στρέφεται στα mid caps, καθώς τρίτη ακολουθεί η μετοχή της Fourlis και τέταρτη της Lavipharm. Είναι η πρώτη φορά -τουλάχιστον για φέτος- που στην 4άδα δεν είναι ούτε μία μετοχή του δείκτη, καθώς αυτή απαρτίζεται από μετοχές επικαιρότητας της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας.

Ακολουθούν Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΤΕ, Motor Oil, Intrakat, Μπλε Κέδρος, ΔΕΗ και Εθνική.

Κατάταξη ενδεικτική του πώς εξελίσσεται η συνεδρίαση στη διάρκεια της πρώτης ώρας.

Με τον FTSE25 στις 2.239 (0,01%), με τον ΔΤΡ στις 638,65 (-0,29%).

Και με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 46/27 και 86 μετοχές χωρίς μεταβολή.

(*) στα 5,2 εκατ. η αξία συναλλαγών, στις 11:15.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v