Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει την ανοδική κίνηση το χρηματιστήριο

Ωθηση από τη θετική έκπληξη της S&P, τις προσδοκίες για επενδυτική βαθμίδα από τη Moody's και τα επιχειρηματικά deals, σε συνδυασμό με το νέο ράλι στις διεθνείς αγορές. Η τεχνική εικόνα.

Συνεχίζει την ανοδική κίνηση το χρηματιστήριο

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street, σε ΑΕΠ και πληθωρισμό στις ΗΠΑ η προσοχή των traders, από κοινού με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 3μήνου 2024.

Αυξημένη διάθεση για ρίσκο στις αγορές της Ασίας, αφορμή τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη κολοσσών της Wall Street, να συνεχίσουν το σερί τους θα επιδιώξουν οι long στα ευρωπαϊκά.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αυτό το διεθνές περιβάλλον και με ώθηση από τη θετική έκπληξη της Standard & Poor's -βράδυ Παρασκευής-, οι αγοραστές επέστρεψαν επισπεύδοντες, με τα τραπεζικά χαρτιά στο επίκεντρο, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις υπεραπόδοσης για ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

Με αυξημένες συναλλαγές -στα 160 εκατ. εχθές από τα 105 εκατ. της Δευτέρας- η θεαματική ανοδική διόρθωση με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα την καταγραφή νέων υψηλών -σχεδόν- 14ετίας και νέα ιστορικά υψηλά για συγκεκριμένες μετοχές.

Στις 1.447,82 (1,93%) ο Γενικός Δείκτης, στις 3.531,11 (2,19%) ο FTSE25, στις 1.257,25 (3,48%) ο Δείκτης Τραπεζών και στις 2.327,86 (1,32%) ο FTSEMidCap.

Τα σχεδόν 80 εκατ. του χθεσινού τζίρου πραγματοποιήθηκαν σε μόλις 3 μετοχές, Πειραιώς (4), Mytilineos (38,80) και Eurobank (1,9845), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη στόχευση traders και επενδυτών.

Τι σημαίνει η έξοδος του ΟΔΔΗΧ στις αγορές με ομόλογο 30ετούς διάρκειας, μας εξηγεί ο Γιώργος Α. Σαββάκης. Στα άμεσα και έμμεσα οφέλη αναφέρεται ο Εκηβόλος. 

Στη γραμμή που δίνει τώρα ο SSM για τη διανομή μερισμάτων από τις διοικήσεις των τραπεζών, αναλύει ο Χρήστος Κίτσιος, από τις αφορμές για το εσπευσμένο trend και στις τέσσερις μετοχές συστημικών τραπεζικών ομίλων.

Νέα υψηλά για τη Eurobank, στην τιμή του placement -των 4 ευρώ- και πάλι για τη μετοχή της Πειραιώς, με τους long να αποκτούν -εκ νέου- ισχυρό πλεονέκτημα.

Εισροές σε blue chips για δεύτερη σερί συνεδρίαση και μάλιστα περισσότερες απ' ό,τι τη Δευτέρα, σε Mytilineos (38,80), ΟΠΑΠ (16,65), Jumbo (28,06), OTE (14,42), ΔΕΗ (11,42), Motor Oil (26,54), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (18,30), HelleniQ Energy (8,31), TITAN Cement International (28,35) κ.α., με νέα υψηλά για ΤΙΤΑΝ (16ετίας).

Αφορμής δοθείσης στα large caps, δεύτερη σερί συνεδρίαση σε περιβάλλον μόχλευσης και στα mid-small caps, με επιχειρηματικές διεργασίες-εξελίξεις στο επίκεντρο.

Στο σερί των κερδοφόρων deals και την επόμενη ημέρα της Ideal Holdings αναφέρεται ο Στέφανος Κοτζαμάνης, χρονιά αποτύπωσης των συμφωνιών με ΑΚΤΩΡ και ΔΕΗ το 2024 για την Intrakat, σύμφωνα με την Πέννυ Κούτρα.

Κινητικότητα και στα small caps, με δύο stories να «παίζουν» αυτό το διάστημα, αμφότερα με παρονομαστή την πρόθεση μετάταξης των Real Consulting και MED στην Κύρια Αγορά. Από τα ενδιαφέροντα στον κλάδο ένδυσης που αφορά τη συμφωνία εξαγοράς της AXEL από τη MED -ένα deal που συζητείται ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, έδρα των δύο εταιρειών.

Σήμερα (09:30) η παρουσίαση της Lavipharm στο ΧΑ, η ανακοίνωση μεγεθών 3μήνου 2024 από τη Sarantis και αύριο η σειρά του group Mytilineos.

Τεχνικά, ισχύουν οι συντεταγμένες που αναφέρθηκαν εχθές στον ΕΚΗ, σε «μέτρηση» του Ηλία Ζαχαράκη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v