Αδυνατεί να αντιδράσει η Σοφοκλέους

Κρατά οριακά τις 1.500 μονάδες το ΧΑ. Με Εθνική στα επίπεδα των 9,54 ευρώ, βοήθειες από Eurobank, MPB, Alpha Bank και ΟΤΕ. Συνεχίζει ανοδικά η Intralot, κέρδη για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίο.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μέχρι 1,9% διόρθωνε πριν από λίγο ο DAX στη Φραγκφούρτη και στο ΧΑ βασικοί δείκτες, μετοχές «μετρούν» τις αντοχές τους.

Έχοντας χάσει η αγορά μας χθες το πλεονέκτημα των ξένων χρηματιστηρίων, καλείται να επιβεβαιώσει τουλάχιστον τα τελευταία χαμηλά του Γ.Δ.

Να τα κρατήσει σήμερα – αύριο, μεθαύριο, οπότε και θα φανεί εάν η αντίδραση της Wall από τα χαμηλά 12ετία μπορεί να έχει τύχη και συνέχεια.

Ομολογουμένως, επίπονη η προσπάθεια παρακολούθησης από τους βραχυπρόθεσμους παίχτες από μέρα σε μέρα και καθημερινά ενδο-συνεδριακά των όσων γίνονται, πλην όμως, ήταν γνωστό εξαρχής πως αυτήν την περίοδο τα χρηματιστήρια μπορεί να «δουν» τα χαμηλά τους.

Ο Γ.Δ. «κρατά» τις 1.500 μονάδες, έχοντας αντιδράσει ασθενικά μέχρι τις 1.513,3 με αιχμή την Εθνική που έφτασε μέχρι τα 9,6 ευρώ.

Η Εθνική πριν από λίγο αντιδρούσε κατά 1,2% στα 9,56 ευρώ, ενώ ακολουθούσαν Alpha Βank στα 3,94, ΜΡΒ στο 1,16, Κύπρου στα 1,63 ευρώ.

Σταθερή η Eurobank στα 3,6 ευρώ, λίγο χαμηλότερα στα 3,56 ευρώ η ΔΕΗ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η βραχυπρόθεσμη τάση μετοχών όπως ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ-Τέρνα, Μυτιληναίος και βεβαίως Intralot (με μεσοπρόθεσμα ανοδική φορά) κρατούν μέχρι τώρα τις δυνάμεις τους.

Η μετοχή της Intralot φτάνει πλέον μέχρι τα 4 ευρώ, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές σχετίζουν την αντίδραση της μετοχής με τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Hellas On Line.

Σχετικά με τη HOL, αναφέρονται σχετικά με τον επενδυτή… αίνιγμα στον Χαμαιλέοντα.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές κρατά άνετα το 2 προς 1, με περιορισμένης όμως έκτασης κινήσεις σε μετοχές από το ευρύτερο ταμπλό.

Κερδισμένοι, λόγω συγκυρίας η Intracom στα 0,58 ευρώ, συνεχίζεται η ανοδική φορά του Παρνασσού στα 1,6 ευρώ, της Sprider στα 0,92 ευρώ, της Pasal στα 1,6 ευρώ, του Ιατρικού στα 1,22 ευρώ, της Unibrain στα 1,31 ευρώ, της Centric στα 1,30 ευρώ.

Στα 0,59 ευρώ (1,7%) αντιδρά η Alapis, στα 2,70 ευρώ (1,4%) ο Βωβός και στα 5,94 ευρώ ο Φουρλής.

Για τη συνέχεια, θα πρέπει ο Γ.Δ. να κρατήσει τις 1.500 μονάδες και στην περίπτωση που διευρυνθούν οι απώλειες στη Φραγκφούρτη τα τελευταία χαμηλά των 1.478,7 μονάδων.

Θα επιμείνουμε πως η βραχυ-μεσοπρόθεσμη τάση «παίζεται» και «διακυβεύεται» στη Wall.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v