Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενας κούκος δεν φέρνει... αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Η μετοχή της Coca Cola χθες, όπως αυτή του ΟΤΕ προχθές είναι από τις ελάχιστες αναλαμπές στην εγχώρια αγορά που βασανίζεται από τις ισχνές συναλλαγές. Ποια είναι τα ζητούμενα στη σημερινή και την αυριανή συνεδρίαση.

Ενας κούκος δεν φέρνει... αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Εκτη ημέρα ανόδου στην Wall Street, νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P500 με την Νέα Υόρκη σε ρυθμούς Santa Claus Rally. Σε διαφορετικό κλίμα η Ευρώπη, από τις 15.852 μονάδες μετά την χθεσινή διόρθωση με 0,70% ο DAX στην Φρανκφούρτη, με πολλά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να "κλείνουν" σήμερα το 2021.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ισχνή αντίδραση με τον Γενικό Δείκτη στις 893,61 (0,49%) με χορηγό την Coca Cola και μικρές βοήθειες από επιλεγμένα blue chips. Το 5,27% της "βαριάς" Coca Cola εχθές, το 2,13% του ΟΤΕ προχθές λειτούργησαν σαν τους...Ηρακλειδείς προκειμένου ο FTSE25 να διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή των 2.150 μονάδων.

Συγκεκριμένα, στις 2.148,77 μονάδες που θεωρούνται ενθαρρυντικό σημείο αναφοράς για ένα τελικό "κλείσιμο" με διψήφιο ποσοστό (του δείκτη) ικανοποιητικό για θεσμικά χαρτοφυλάκια, αμοιβαία κεφάλαια και επενδυτικές θέσεις "ισχυρών χεριών" σε μετοχές/εισηγμένες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Σε μία συγκυρία, που η επέλαση της "Ομικρον", τα περιοριστικά μέτρα, η εντεινόμενη ανησυχία για την συνέχεια "παγώνουν" την αγορά, εύλογο είναι το ερώτημα σε ποια έκταση θα αποτυπωθεί και στην οικονομία, πως θα επηρεάσει και σε ποιο βαθμό τις εισηγμένες.

"Πάγωσε" η εστίαση, "μούδιασε" το λιανεμπόριο με κρούσματα μέτρα, σημείωνε η Σοφία Εμμανουήλ, προβληματισμός στην κυβέρνηση για το κρίσιμο επόμενο 15νθήμερο, σύμφωνα με τον Φίλιππο Πανταζή και λογικά αυτό το κλίμα περνά και επενδυτικά.

Στα ενθαρρυντικά των ημερών, εξελίξεις που θα δώσουν "ανάσες", θα δημιουργήσουν αντισώματα το "πρώτο ελληνικό αίτημα για πληρωμές από το Ταμείο Ανάκαμψης" και το "χαμηλό 3 εβδομάδων η τιμή του φυσικού αερίου" με τις ΗΠΑ να πολλαπλασιάζουν τις παραδόσεις φορτίων LNG προς την Ευρώπη. Τάση, που προφανώς έχει θετικό αντίκτυπο για τα LNG Carriers των Ελλήνων της ποντοπόρου ναυτιλίας.
Στα τεχνικά της σημερινής-αυριανής ημίαργίας, η επιβεβαίωση των 2.150 μονάδων ως σημείο αναφοράς-εκκίνησης (; ) για την μεγάλη κεφαλαιοποίηση, από Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v