Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στις τράπεζες

Στα όρια των 950 μονάδων με οριακές απώλειες ο Γενικός Δείκτης. Υποχωρούν οι μετοχές των τραπεζών, εξαίρεση ο τίτλος της Πειραιώς. Στις 2.300 ο FT 25, με βοήθειες από τα blue chips. Σε νέα τοπικά υψηλά ΕΛΠΕ, Μotor Oil, Profile, Cenergy.

Προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στις τράπεζες

Με οριακά θετικό πρόσημο οι κύριοι δείκτες στα ευρωπαϊκά, λίγο υψηλότερα των 950 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συνεδρίαση που από το ξεκίνημά της παραπέμπει σε αναμονή των επενδυτών από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, για την κατεύθυνση που θα δώσει η Νέα Υόρκη.

Από 4.534 (0,23%) τα futures του S&P500, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο και την προσοχή στη συνεδρίαση της Fed, την προσεχή εβδομάδα.

Με αυτό το κλίμα εκτός, στα καθ' ημάς απόλυτα λογική είναι η αρχική αντίδραση βραχυπρόθεσμων και επενδυτών, ενεργώντας προσεκτικά πέριξ των 955 μονάδων.

Σε θετικό έδαφος για τον ΓΔ μέχρι τις 11:10, με μικρό πτωτικό γύρισμα μετά από πιεστικότερες πωλήσεις, κυρίως, στη μετοχή της Alpha Bank.

Ρυθμός εντολών και συναλλαγές ενεργότερα από τη χθεσινή συνεδρίαση, με αυξημένους τζίρους σε τραπεζικές και blue chips. Μεικτές τάσεις σε αμφότερα, αν και οι αγοραστές υπερτερούν σε περισσότερες μετοχές, ένδειξη πως η μόχλευση συντηρείται και σε αρκετά mid&small caps.

Ευρύτερη η δυνατότητα επενδυτικών επιλογών, ακόμη ένα στοιχείο που διαφοροποιεί την αγορά -σε αυτές τις πρώτες συνεδριάσεις του 2022- σε σχέση με πριν.

Στις 2.300 μονάδες ο FTSE25, με σημαντικές βοήθειες από ΟΠΑΠ (13,27), Jumbo (14,57), αλλά και Motor Oil (15,34), Mytilineos (15,73), Viohalco (5,01) κ.α.

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα στη μετοχή της Πειραιώς, πρώτη στη σχετική κατάταξη, με καθαρές εισροές και αγορές έως το 1,445 ευρώ.

Αντιθέτως σε Εθνική (3,188), Alpha Bank (1,242), Eurobank (0,997) βγαίνουν πωλήσεις, με την τεχνική εικόνα να παραπέμπει σε μετακύλιση θέσεων προς την Πειραιώς, που υποαποδίδει έναντι των τριών.

Στις 644 (-0,95%) ο ΔΤΡ, με άνοδο 12,06% από την αρχή του έτους, δικαιολογεί μερική κατοχύρωση υπεραξιών. Συνεκτιμώντας τη λήξη σειράς Ιανουαρίου, στα Παράγωγα, αύριο Παρασκευή.

Νέα «τοπικά υψηλά» νωρίτερα για ΕΛΠΕ, Motor Oil, αλλά και για Profile, Cenergy του FTMidCap.

Στις 49/39 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με τζίρο 9 εκατ. στις 11:15.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v