Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις πέριξ των 1.400 μονάδων

Κοντά στο υψηλό 13 ετών διατηρείται ο Γενικός Δείκτης. Καλύτερη συμπεριφορά στις τραπεζικές μετοχές, η προσοχή στην Πειραιώς, πιέσεις για ΔΕΗ, Motor Oil, Cenergy.

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις πέριξ των 1.400 μονάδων

Ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά, σε ανάλογο ρυθμό και στο ΧΑ.

Εβδομάδα μεστή εξελίξεων κυρίως στο εξωτερικό, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Στις 1.401 μονάδες ο ΓΔ με οριακή άνοδο 0,05%, στις 3.411 μονάδες ο FTSE25 με 0,10% και στις 1.230 μονάδες με άνοδο 0,45% ο ΔΤΡ. Διατηρείται η υπεραπόδοση για τα τραπεζικά χαρτιά έναντι των Blue chips, τόσο σε εβδομαδιαία τάση όσο και από την αρχή του έτους.

Στην Πειραιώς η προσοχή και των traders, συνεκτιμώντας πως σήμερα-αύριο συνεδριάζει το ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Προγραμματισμένο μεν το ΔΣ, προφανώς όμως το επικείμενο placement του Ταμείου για την Πειραιώς θα είναι από τα κύρια θέματα συζήτησης. Μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι δεν έχουν καταλήξει ούτε ως προς τον χρόνο ούτε ως προς το ποσοστό από το 27% που θα διατεθεί. Κατά πάσα πιθανότητα, το placement θα γίνει το αργότερο στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, όσον αφορά όμως στο αν θα διατεθεί το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος, θα μετρήσουν και τα οικονομικά αποτελέσματα 2023 που θα ανακοινωθούν μεθαύριο, μετά τη συνεδρίαση.

Στα 3,85€ η μετοχή της Πειραιώς με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές. Μετοχές σηματωροί αυτή την εβδομάδα είναι ΔΑΑ στα 9,22 €, ΔΕΗ στα 11,7 €, αλλά και ΓΕΚ στα 14,5 €, Motor Oil στα 27,16 € και ΤΙΤΑΝ στα 25,35 €.

Μέτριος ο ρυθμός εντολών κατά το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, αισθητά χαμηλότερος του αντίστοιχου μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v