Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Περιθώριο μόλις 12 ημερών για «Εξοικονομώ - Επιχειρώ», δώσε άμεσα παράταση

«Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο μέσα σε αυτό το ελάχιστο χρονικό περιθώριο να γίνει η προετοιμασία των σχετικών φακέλων», τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φραγκίσκος Παρασύρης.

ΠΑΣΟΚ: Περιθώριο μόλις 12 ημερών για «Εξοικονομώ - Επιχειρώ», δώσε άμεσα παράταση

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας και του Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Χιλιάδες υποψήφιοι επενδυτές, ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών, εμπορικών και από τον κλάδο των υπηρεσιών επιχειρήσεων, και βεβαίως μελετητές, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ», έχουν περιθώριο μόλις 12 εργάσιμων ημερών (μεσολαβεί η αργία της Καθαράς Δευτέρας και η αργία της 25ης Μαρτίου), για να υποβάλλουν αιτήματα, επισημαίνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, κ. Φραγκίσκος Παρασύρης.

Οπωε επισημαίνει, πρόκειται για ένα πρόγραμμα, «για το οποίο η υποβολή φακέλου προϋποθέτει, έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης ή έκθεση ενεργειακού ελέγχου, ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου και ενδελεχή προμελέτη για την εύρεση των βέλτιστων ενεργειακών παρεμβάσεων, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο μέσα σε αυτό το ελάχιστο χρονικό περιθώριο να γίνει η προετοιμασία των σχετικών φακέλων.

Με τη συνολική δημόσια δαπάνη του προγράμματος να ανέρχεται στα 176.750.000 εκ. ευρώ και τον προϋπολογισμό κάθε επενδυτικής πρότασης να φτάνει μέχρι 500.000 ευρώ για τον κλάδο του τουρισμού και μέχρι 250.000 ευρώ για επενδύσεις στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών, αντιλαμβάνεστε ότι το πλήθος των αιτήσεων που θα υποβληθούν θα είναι μεγάλο, τη στιγμή που για τέτοιου μεγέθους έργα απαιτείται σοβαρή προετοιμασία και επαρκής χρόνος, καθώς η επιβάρυνση του φορέα υλοποίησης θα είναι σημαντική.

Επειδή δεν έχετε δείξει τα καλύτερα δείγματα γραφής, ως προς την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων, σας καλούμε να ανακοινώσετε άμεσα, εύλογη παράταση, ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v