Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τι συμβαίνει με Αttica και Γκριμάλντι-Τα ρεκόρ Μαρινάκη και Αλαφούζου-Τι κρύβουν τα πακέτα σε Πειραιώς και Alpha

ΑΤΤΙCA-ΓΚΡΙΜΑΛΝΤΙ: Περιοδεία σε διάφορα ΜΜΕ έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα οι φήμες για «συνένωση», δηλαδή για πώληση, να συνεννοούμαστε, της Attica Group στον όμιλο Γκριμάλντι.

Μια κίνηση που πολύ δύσκολα (για να μην είμαστε σκληροί και πούμε ότι δεν) θα πέρναγε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή.

Ρωτήσαμε σχεδόν όλους εκείνους που έχουν στα χέρια τους έστω κι ένα κομμάτι από το καρπούζι, από την πλευρά του φερόμενου πωλητή, και πήραμε πανομοιότυπη απάντηση.

Ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

Τα ζόρια του Παύλου (Μαρινάκη) και η ξεφτίλα με Γροιλανδία -Μύλος με τα συμβόλαια υγείας -Mid-small caps στον… αφρό

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο Παύλος Μαρινάκης είναι καλός στη δουλειά του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, η οποία περιλαμβάνει βεβαίως και όσο το δυνατόν πιο πειστικές προσπάθειες να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Μόνο που έτσι όπως εξελιχθεί η επικαιρότητα, εντός και εκτός συνόρων, πάει από... ζόρι σε ζόρι, με αποτέλεσμα να μειώνεται και η αποτελεσματικότητά του. Πόσες αναποδιές και γκάφες να δικαιολογήσει ο άνθρωπος;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπάθειά του να υπερασπιστεί την προβληματική δήλωση του πρωθυπουργού, στην οποία είχαμε αναφερθεί και τη Δευτέρα, ότι δεν ήταν η ώρα να εξετάσουμε τη νομιμότητα της αμερικανικής εισβολής στη Βενεζουέλα.

Τα… μπαλάκια του Κυρανάκη και η «ταυτότητα» Καρυστιανού-Top pick η Navios-Metlen:Το ράλι στο αλουμίνιο και το όπλο

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Εντυπωσιακός (με την κακή έννοια) ήταν σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση στο Action 24 για το μεγάλο θέμα με το black out στο FIR Αθηνών, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών.

Έντονα αμήχανος, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, «ξεκαθάρισε» ότι η ΥΠΑ υπάγεται απευθείας στον υπουργό Μεταφορών Χρίστο Δήμα (πρώτο μπαλάκι), μετά ζήτησε από τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στους… ειδικούς ( δεύτερο μπαλάκι) και στη συνέχεια μίλησε για τους εννέα μήνες στους οποίους λειτουργεί η νέα ηγεσία στο Μεταφορών, πετώντας τρίτο μπαλάκι, αυτή τη φορά στις προηγούμενες ηγεσίες.

Πόσο ακριβότερα πληρώνουμε το ρεύμα-Εθνική: Το story και τα δύο όπλα-ΧΑ: Τα ράλι της περιφέρειας και τα ριμπάουντ

ΕΘΝΙΚΗ: Μπορεί η τράπεζα να υπολείπεται του εγχώριου ανταγωνισμού σε κινήσεις M&A, που επιδιώκουν να αυξήσουν τα μη επιτοκιακά έσοδα (εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών κ.ά.), αλλά εισήλθε στην χρονιά με το διπλό πλεονέκτημα υψηλού κεφαλαιακού πλεονάσματος και καθαρότερου ισολογισμού (μηδαμινή έκθεση σε step-up και δάνεια σε ελβετικό φράγκο).

Το story της τράπεζας, όπως και της Τράπεζας Κύπρου, είναι ως εκ τούτου πιο «αμυντικό»: η αγορά περιμένει ψηλότερο payout (σ.σ. τουλάχιστον 70%), ενώ έχουν καλλιεργηθεί, ως ένα βαθμό, προσδοκίες για έξτρα κίνηση (επιστροφή κεφαλαίου).

Η Αθήνα και το διεθνές δίκαιο που έγινε… κουλουβάχατα-Τράπεζες: Το φράγκο και ο φόβος-Τα μερίσματα της Vivartia

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ: Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια πέτυχε ο Τραμπ με την επέμβαση-εξπρές στη Βενεζουέλα και την απαγωγή/σύλληψη Μαδούρο.

Αφενός έδειξε ότι προωθεί την απόλυτη κυριαρχία των ΗΠΑ στο Δυτικό Ημισφαίριο, κι αφετέρου, απέδειξε την απόλυτη αδυναμία και υποκρισία των ηγετών της Ευρώπης, που δήθεν ομνύουν στο «διεθνές δίκαιο».

Σχεδόν άπαντες (Ο Σάντσεθ στην Ισπανία ήταν ίσως η μόνη εξαίρεση, μαζί με την αντιπολιτευόμενη… Λεπέν στη Γαλλία) κατάπιαν τη γλώσσα τους και απέφυγαν να καταδικάσουν τις αμερικανικές ενέργειες, που άνευ οποιασδήποτε αμφιβολίας, όσο κακός, αντιδημοκρατικός κ.λπ. κι αν ήταν ο Μαδούρο, αντιβαίνουν στις βασικότερες αρχές του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών.

v
Απόρρητο