Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ελλάδα ανύπαρκτη και στη Συρία-Allianz σε ρόλο… Κασσάνδρας-Tips για ΜΟΗ, Optima, Alter Ego, LAVI, Aegean

ΣΥΡΙΑ: Αν δεν γινόταν ο βομβαρδισμός του IDF χθες στη Δαμασκό, μάλλον δεν θα είχαμε την τάχιστη εκεχειρία μεταξύ των στρατευμάτων του καθεστώτος Αλ Σάρα (φωτ.) και των Δρούζων μουσουλμάνων στη Σουέιντα. Πάλι το Ισραήλ κάνει τη... βρόμικη δουλειά, όπως είχε πει για το Ιράν ο καγκελάριος Μερτς, αλλά αυτή τη φορά η ΕΕ δεν δείχνει να ενθουσιάζεται.

O… μετριοπαθής τζιχαντιστής, στον οποίο πρώτα η Ευρώπη και κατόπιν οι ΗΠΑ πρόσφεραν αμνηστία και άρση κυρώσεων προς τη Συρία, κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζεται να μην μπορεί να ελέγξει τα «κυβερνητικά στρατεύματα» και τους βέρους παραστρατιωτικούς του, με στελέχωση κυρίως από φανατικούς σουνίτες μουσουλμάνους και βετεράνους του… ISIS!

Επενδύσεις: Το φρένο ΗΠΑ και τα... ντουβάρια-Λοβέρδος: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη-Tips για Κύπρου, Fourlis, EVR, ΑΒΑΞ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ρεσιτάλ υποστήριξης στην κυβέρνηση (σχεδόν εφ' όλης της ύλης, και βέβαια επί του τρέχοντος θέματος της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ) έδωσε χθες από τη συχνότητα του Σκάι ο -κάποτε ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, κινούμενος στον ρυθμό που καθιέρωσε αφότου το νέο κόμμα του πήγε… άπατο.

Το πιο ενδιαφέρον, καθότι το… κόρτε που κάνει στη «βελτιωμένη» Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι καινούριο, ήταν ότι μεταξύ άλλων δήλωσε πως από τον Σεπτέμβριο θα είναι «ξανά παρών».

Κι επειδή το βλέπουμε λίγο δύσκολο να αναβιώσει το αποτυχημένο κόμμα του, μάλλον προσδοκά την ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία. Μιας και, όπως λέει ο ίδιος, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξακολουθεί να… βασιλεύει η κυβέρνηση-Τα top bets της Ανδρομέδα-Ο ΟΠΑΠ και ο νέος καταλύτης

ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα περίμενε κανείς ότι μετά την προχθεσινή κωλοτούμπα της κυβέρνησης με την Εξεταστική επιτροπή, η αντιπολίτευση θα σχημάτιζε ένα οργανωμένο σχέδιο αντίδρασης μέσα στη Βουλή.

Το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή η διερεύνηση ποινικών ευθυνών για δύο υπουργούς, δεν συνιστά ζήτημα πολιτικής ιδεολογίας, άρα κάλλιστα όσοι διαφωνούν με τη στάση της κυβέρνησης θα έπρεπε να συνταχθούν πίσω από μια πρόταση, ίσως -αλλά όχι απαραίτητα- εκείνη που έχει πίσω της τις περισσότερες υπογραφές.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που κατατέθηκε χθες αφορά κακουργηματικές κατηγορίες τόσο για τον Μάκη Βορίδη όσο και για τον Λευτέρη Αυγενάκη. Κακουργηματικές κατηγορίες, με εντελώς παρόμοιο σκεπτικό, αφορά και η κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς.

Αγορές: Ο Τραμπ παίζει... μονότερμα την Ευρώπη-Η κίνηση Σπύρου Λάτση στην EFG Bank-Tips για ΑΤΤ, ΑΔΜΗΕ, Jumbo

ΑΓΟΡΕΣ: Η στήλη είχε προειδοποιήσει από νωρίς ότι λόγω της μεγάλης πολιτικο-ιδεολογικής διαμάχης που διεξάγεται και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, εγκυμονούνται κίνδυνοι για τον επενδυτή από την άκριτη ανάγνωση των διεθνών ΜΜΕ, ακόμη και των οικονομικών (όπως και των αντίστοιχων στην Ελλάδα), σε ό,τι αφορά τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου.

Πριν από λίγους μήνες, όταν ξεκίνησε το… βιολί με τους δασμούς ο Τραμπ, τα μέσα αυτά επέμεναν ότι οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή, ότι θα κατακρημνιστούν οι αμερικανικές αγορές, θα εγκαταλειφθούν τα αμερικανικά ομόλογα και πάει λέγοντας.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι δείχνει η «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης-Το νέο ραντεβού στη Viva Wallet-BofA: Το discount του Euronext

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο κύβος ερρίφθη και η… κωλοτούμπα ξεκίνησε, με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη. Όσα είχατε ακούσει να λέγονται εμφατικά στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, περί «φυσικού δικαστή» για τα πολιτικά πρόσωπα (άποψη που καθιστούσε την Προανακριτική επιτροπή ένα «διαδικαστικό μέσο» έως την αλλαγή του Συντάγματος), ακόμη και η παραδοχή του πρωθυπουργού ότι «δεν ήταν η καλύτερη στιγμή της Βουλής η Εξεταστική για τα Τέμπη», και ότι γενικώς οι Εξεταστικές δεν είναι χρήσιμες, έπαψαν να ισχύουν.

Για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλει Εξεταστική που θα ξεκινά μάλιστα από το… 1998, σχεδόν 30 χρόνια πριν (πιο πίσω δεν μπορούσε να πάει, σκεφτείτε απλώς ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ιδρύθηκε μεν το 1998, αλλά άρχισε να δραστηριοποιείται σχεδόν... τρία χρόνια αργότερα), διακηρύσσοντας ότι «αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά».

v
Απόρρητο