Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2007

Ρόκας: Καπνός χωρίς διαφαινόμενη φωτιά;

Αρκετά μπερδεμένη η κατάσταση με τον Ρόκα.

Από τη μια πλευρά, από τη στιγμή που ο ιστορικός ηγέτης της εταιρίας κ. Χρ. Ρόκας αποχώρησε από το Δ.Σ. της εισηγμένης στις 17 Νοεμβρίου του 2006, έχουν ”κατέβει από το τρένο” τρία ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη:

Α) Ο υιός Ρόκας, αφού προηγουμένως διαδέχτηκε για λίγο στην προεδρία της εισηγμένης τον αποχωρήσαντα πατέρα του.

Β) Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ματθαίος Τρούλης.

Γ) Ο διευθυντής επενδυτικών σχέσεων κ. Σίμος Καμχής.

Και σαν να μην έφταναν οι μαζικές αποχωρήσεις, ήρθαν και τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, όπου παρατηρήθηκε δραστική υποχώρηση τόσο στον κύκλο εργασιών (-18%) όσo και στο EBITDA (-36%). Τα καθαρά κέρδη μάλιστα ”προσγειώθηκαν” στα 3,8 εκατ. (-57%).

Ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων δημιούργησε σοβαρές απορίες στην αγορά. Ωστόσο, παρά τον καπνό, δεν φάνηκε να… υπάρχει φωτιά.

Δεν είδαμε, για παράδειγμα, την τιμή της μετοχής να επηρεάζεται πτωτικά (-4% τον τελευταίο μήνα, +1% το τελευταίο εξάμηνο).

Ούτε είδαμε επίσης τους αναλυτές να αλλάζουν –μέχρι σήμερα τουλάχιστον- στάση.

Και παρά την έντονη υποχώρηση επιδόσεων του πρώτου εξαμήνου, φαίνεται –επί του παρόντος τουλάχιστον- να συμμερίζονται την (όχι απολύτως ξεκάθαρη) θέση της εταιρίας ότι ”για το σύνολο της χρήσης 2007, η διοίκηση βρίσκεται σταθερά προσανατολισμένη στη διατήρηση των προϋποθέσεων για τη συνέχιση της διαχρονικής ανάπτυξης του ομίλου, τόσο σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων όσο και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων”.

Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε και τρεις πρόσφατες εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν μέσα στον Αύγουστο, οι οποίες προβλέπουν για το σύνολο του 2007 EBITDA κοντά ή και υψηλότερα από τα 32 εκατ. του 2006.

Ειδικότερα, η έκθεση της Eurocorp με ημερομηνία 31η Αυγούστου (μετά τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων) προβλέπει για φέτος EBITDA 30 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις 6% χαμηλότερα από πέρυσι).

Σε κάθε περίπτωση, ίδωμεν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v