Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 31 2015

Η ΡΑΕ και το… τσουνάμι αγωγών από τους παραγωγούς

Η ΡΑΕ και το… τσουνάμι αγωγών από τους παραγωγούς

Αντιμέτωπη με «βιομηχανία» μηνυτήριων αναφορών από παραγωγούς φωτοβολταϊκών σε βάρος πρώην και νυν μελών της, βρίσκεται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 

Οι μηνυτήριες αναφορές, που οι περισσότερες είναι προσωποποιημένες, κατατέθηκαν στην Εισαγγελία από συλλογικούς φορείς και για τις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση με κλήση μαρτύρων κ.λπ.

Για την ιστορία, καταγράφουμε τους συλλόγους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της ΡΑΕ, για τι άλλο παρά για τις μειώσεις στις ταρίφες και τους περιορισμούς που τέθηκαν στην ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών:

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ -ΠΟΣΠΗΕΦ (Μηνυτήρια αναφορά κατά πράξεων και παραλείψεων των μελών της ΡΑΕ σχετικά με τη δημιουργία ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ).

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΕΓΗΣ - ΠΑ.ΣΥ.ΦΩ.Σ. (για το ίδιο όπως παραπάνω)

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ - ΠΑ.ΣΥ.Φ. (Μηνυτήρια αναφορά)

Με δεδομένο ότι η ΡΑΕ ως ανεξάρτητη αρχή, όπως και όλες οι άλλες αρχές, ενεργούν με βάση τα όσα ορίζει η εκάστοτε νομοθεσία, το να προσφεύγει κανείς σε βάρος της επειδή γνωμάτευσε, εισηγήθηκε ή αποφάσισε, είναι σαν να βαράει το σαμάρι, αφού δεν μπορεί να δείρει τον «γάιδαρο». Αφού άλλοι, δηλαδή οι πολιτικοί, εισηγούνταν νόμους που η Βουλή ψήφιζε και η ΡΑΕ εποπτεύει την εφαρμογή τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι αγωγές μοιάζουν περισσότερο ως τρόπος αντιμετώπισης της ανεργίας στον κλάδο των δικηγορικών γραφείων, παρά με κάτι πιο ουσιαστικό…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v