Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2007

Άρχισε να ”ξηλώνεται το πουλόβερ” στην ΕΥΑΘ

Χθες, μαζί με την επίσημη εγκατάσταση του νέου υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Μαργαρίτη, που διαδέχτηκε τον απελθόντα κ. Καλαντζή, ανακοινώθηκε και η επίσημη παραίτηση του προέδρου της ΕΥΑΘ κ. Δημ. Παπαδόπουλου.

Επίσημη δικαιολογία η επιθυμία του να αφιερωθεί στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, καθώς είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο ”Μακεδονία” του οποίου διετέλεσε και πρύτανης.

Ωστόσο, πίσω από την παραίτηση φαίνεται ότι άλλα... κρύβονται!

Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της ΕΥΑΘ μόλις τον περασμένο Ιούλιο (δηλαδή πριν από 2-3 μήνες!) μετά την παραίτηση του κ. Στ. Καραμανλή.

Όντας προσωπικός φίλος του κ. Καλαντζή, κλήθηκε να συμβάλει στην αποκατάσταση του κλίματος ηρεμίας στην εταιρία.

Μια εταιρία που μοιάζει με... μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί, καθώς οι εργαζόμενοι (ανεξαρτήτως κομματικού χρώματος!) έχουν εξεγερθεί εδώ και μήνες ενάντια στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Σκόδρα, τον οποίο κατηγορούν για ένα σωρό θέματα, περιλαμβανομένης και της... ”διαπλοκής” με προμηθευτές.

Καθώς διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα... παρατράγουδα που υπήρχαν μέσα στην εισηγμένη, ο κ. Παπαδόπουλος άρχισε να διαφοροποιείται από τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γ. Σκόδρα, με τον οποίο μάλιστα δεν δίστασε να διαφωνήσει αρκετές φορές.

Το πιο χαρακτηριστικό όλων, λένε οι πληροφορίες, ήταν να εκφράσει προς τον νομικό σύμβουλο της ΕΥΑΘ την άποψη ότι έπρεπε να αποκατασταθούν άμεσα οι διωχθέντες υπάλληλοι της εταιρίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην γενικός διευθυντής στη Διεύθυνση Ύδρευσης κ. Π. Νάστος, ο οποίος δικαιώθηκε και δικαστικά, αλλά παραμένει εκτός.

Είναι επίσης ενδεικτικό το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό οι διωχθέντες και ”τιμωρημένοι” υπάλληλοι της ΕΥΑΘ κατέφευγαν στο γραφείο του κ. Παπαδόπουλου, όπου έβρισκαν ”φιλόξενη” στέγη.

Μετά την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος και την αντικατάσταση του κ. Καλαντζή, ο κ. Παπαδόπουλος δεν είχε βεβαίως κανέναν λόγο πλέον να μείνει σε μια εταιρία που βράζει και αποχώρησε επικαλούμενος μια αληθοφανή αιτία.

Πηγές από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ήδη ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. έχει δώσει το ”πράσινο φως” για την πλήρη αντικατάσταση της διοίκησης της ΕΥΑΘ και ότι σύντομα αναμένονται κι άλλες παραιτήσεις, καθώς το θέμα είχε ”παγώσει” μεταξύ πυρκαγιών, ομολόγων και... εκλογών.

Πάντως, ο κ. Σκόδρας και οι συν αυτώ έκαναν για άλλη μία φορά το θαύμα τους χθες.

Όταν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης επιχείρησαν να εισέλθουν στη Διεύθυνση Ύδρευσης στην οποία προΐσταται ο κ. Σιγιουλτζής, εκλεκτός του κ. Σκόδρα, τους απαγορεύτηκε η είσοδος και φυσικά δεν τους επιτράπηκε να πάρουν κανέναν φάκελο για τον έλεγχο τον οποίο ορίστηκαν να κάνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v