Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2007

H Inform Λύκος… αλλάζει σελίδα

Η Inform Λύκος που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλάζει δραστικά μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Austria Card.

H απόκτηση του 85% της αυστριακής εταιρίας με τίποτα δεν μπορεί να θεωρεί ”μία ακόμη εξαγορά”.

Μέχρι τώρα ήταν ένας όμιλος εστιασμένος στην Ελλάδα και με μια ισχυρή θυγατρική στη Ρουμανία.

Με υπερβάλλουσα ρευστότητα, με μερισματική απόδοση γύρω στο 4,5% και με κάποιο υποσχόμενο growth σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών, αλλά με αμφιβολίες ως προς τα περιθώρια κέρδους.

Τώρα η άνετη ρευστότητα θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς θα απαιτηθεί το μεγάλο ομολογιακό δάνειο που ενέκρινε η γενική συνέλευση του Ιουνίου. Θεωρητικά, λοιπόν, ο κίνδυνος αυξάνεται.

Το ζήτημα όμως είναι αλλού και όχι απλώς στο ότι θα προκύψουν κάποιοι πρόσθετοι τζίροι (48 εκατ. ευρώ πέρυσι) και κάποια πρόσθετα κέρδη.

Το θέμα είναι ότι η Austria Card διαθέτει πελάτες πολλές τράπεζες στην Αυστρία, αλλά και στην Κεντρική Ευρώπη γενικότερα, στις οποίες τώρα η Inform Λύκος θα μπορεί να προσφέρει και τις δικές της υπηρεσίες, καθώς οι εργασίες των Inform Λύκος και Austria Card είναι συμπληρωματικές.

Και επίσης, ότι σε έναν κλάδο που δεν διαθέτει πολύ μεγάλους ομίλους, αυτό το διευρυμένο μίγμα υπηρεσιών θα μπορεί η Inform Λύκος να το προσφέρει σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη.

Ζητούμενα τώρα είναι το ύψος του τιμήματος εξαγοράς (κύκλοι της αγοράς μιλούν για λογική αποτίμηση) και κυρίως το πόσο αποδοτική δουλειά θα γίνει σε βάθος χρόνου, έτσι ώστε να ”δέσει” το νέο σχήμα και να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες προκλήσεις που δημιουργούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v