Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2007

Και... πονοκέφαλος στην Αλλατίνη

Οι προβλέψεις της Κατσέλης, που αποδείχτηκαν φούμαρα, είχαν την αναμενόμενη ισχυρή επίδραση και στην τιμή της μετοχής, που έκανε πραγματική βουτιά στο ταμπλό της Σοφοκλέους.

Κι έτσι στην Αλλατίνη (που αν θυμάστε έκανε τη Δημόσια Πρόταση προσφέροντας 3,70 ευρώ ανά μετοχή) πονοκεφαλιάζουν τώρα καθώς βλέπουν την τρέχουσα τιμή του τίτλου να βρίσκεται κάτω από το φράγμα των 3 ευρώ (χθες έκλεισε στα... 2,86), παρά το ανοδικό χρηματιστηριακό κλίμα που μεσολάβησε.

Κανένας φυσικά στην Αλλατίνη δεν αισθάνεται ευτυχής για την πορεία της μετοχής του Κατσέλη. Ωστόσο κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη μας είπαν:

”Έπρεπε να κάνουμε αυτή την κίνηση. Ήταν θέμα στρατηγικής. Εμείς πουλάμε commodity, γεγονός που μας απαγορεύει να επιτύχουμε σημαντικά κέρδη, όσο κι αν προσπαθήσουμε.

Έπρεπε λοιπόν να καθετοποιηθούμε και να αποκτήσουμε ένα ισχυρό brand name όπως αυτό του Κατσέλη”.

Η Αλλατίνη όμως έχει κι άλλο ένα πρόβλημα. Το ότι η επένδυση στην Κατσέλης έγινε με... δανεικά.

Είναι λοιπόν μάλλον βέβαιο ότι στην Αλλατίνη θα πρέπει να ακολουθήσει αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, άγνωστου προς το παρόν ύψους.

Κι ακόμη είναι πολύ πιθανό ότι σε κάποια στιγμή στο μέλλον θα ”πέσει στο τραπέζι” και η πρόταση της συγχώνευσης των δύο εταιριών, προκειμένου να προκύψουν συνέργιες και οικονομίες κλίμακας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v