Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2007

ΚΛΩΝΑΤΕΞ: Μισογεμάτο ή μισοάδειο το... ποτήρι;

Βλέποντας κάποιος την εικόνα των λογιστικών καταστάσεων της ΚΛΩΝΑΤΕΞ μόνο... προβλήματα μπορεί να διαπιστώσει.

Πρώτον, θα δει τη συμμετοχή της σε μια κλωστοϋφαντουργική μονάδα που προβλέπεται να επιστρέψει σε κερδοφορία το 2009 ή το... 2010, αλλά και δανειακές υποχρεώσεις 16,5 εκατ. ευρώ, για τις οποίες οι τράπεζες έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν και να πιέζουν…

Δεύτερον, θα δει ότι η ίδια η εταιρία είναι –εκ του νόμου- υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με μετρητά, προκειμένου τα ίδια κεφάλαιά της να υπερβούν το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Διόλου ευχάριστη εικόνα.

Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνοι που βλέπουν με σχετική αισιοδοξία το όλο θέμα.

Το ”κλειδί” της υπόθεσης για τους αισιόδοξους βρίσκεται στις εξελίξεις γύρω από την πώληση της συμμετοχής της ΚΛΩΝΑΤΕΞ στην ξενοδοχειακή εταιρία Aldemar, καθώς το θέμα έχει πάει στη διαιτησία.

Εφόσον η υπόθεση καταλήξει θετικά για την ΚΛΩΝΑΤΕΞ, η εισηγμένη εταιρία θα εισπράξει τα 14,5 εκατ. ευρώ που είχε καταβάλει συν τους τόκους, ποσό ικανό –σε γενικές γραμμές τουλάχιστον- να αποπληρώσει στο σύνολό τους τις σημερινές τραπεζικές της υποχρεώσεις.

Θα είναι δηλαδή ”πεντακάθαρη” και με μια συμμετοχή στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία.

Όσο για τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, και ενδεχομένως από την έκδοση ενός μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, αυτά, λένε οι αισιόδοξοι, θα αποτελέσουν το ”καύσιμο” και την ευκαιρία για νέες δράσεις.

Κι όλα αυτά σε μια εταιρία με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 11,2 εκατ. ευρώ.

Υ.Γ.: Η κοινή λογική λέει ότι η αναβολή της χθεσινής γενικής συνέλευσης προκλήθηκε από τους ίδιους τους βασικούς μετόχους, προκειμένου στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα πριν λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για την αύξηση κεφαλαίου και το μετατρέψιμο ομολογιακό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v