Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2007

H ΒΙΟΧΑΛΚΟ, οι θυγατρικές και το... premium

Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε επισημάνει πόσο μεγάλο discount είχε η Χατζηιωάννου Συμμετοχών, αν συνεκτιμούσαμε πόσο είχε ανέβει η χρηματιστηριακή αξία της θυγατρικής της Sprider.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η οποία –αντίθετα με τη Χατζηιωάννου- διαπραγματεύεται με αξιοσημείωτο premium σε σύγκριση με τις αποτιμήσεις των θυγατρικών της στο ταμπλό της Σοφοκλέους.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ διαπραγματεύεται με κεφαλαιοποίηση περίπου 2,3 δισ. ευρώ.

Έναντι αυτού του ποσού, η εισηγμένη εταιρία holding κατέχει τα παρακάτω περιουσιακά στοιχεία:

Πρώτον, το 57% της ΣΙΔΕΝΟΡ που αποτιμάται σε 810 εκατ. ευρώ, δεύτερον, το 50,4% της ΧΑΛΚΟΡ που αποτιμάται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ και τρίτον, το 64,7% της ΕΛΒΑΛ, που στο ταμπλό διαπραγματεύεται προς περίπου 310 εκατ. ευρώ.

Τέταρτον, μια σειρά από ακίνητα, η τρέχουσα αξία των οποίων υπολογίζεται μεταξύ 400 και 500 εκατ. ευρώ (ανεπίσημες εκτιμήσεις στελεχών εισηγμένης).

Πέμπτον, διαθέσιμα και λοιπά περιουσιακά στοιχεία που προσεγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ δηλαδή διαπραγματεύεται με κεφαλαιοποίηση 2,34 δισ. ευρώ, όταν τα επιμέρους περιουσιακά στοιχεία της αποτιμώνται αθροιστικά γύρω στα 2 - 2,1 δισ. ευρώ.

Μιλάμε για premium που υπερβαίνει το 10%. Αναμένουν άραγε οι ”θιασώτες” της μετοχής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ περαιτέρω άνοδο της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v