Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 23 2008

DΒ: Μια αποχώρηση που φέρνει... αναστεναγμούς!

DΒ: Μια αποχώρηση που φέρνει... αναστεναγμούς!
Αποχώρησε από την Deutsche Bank και από το τμήμα ανάλυσής της η Γαλλίδα αναλύτρια που έγινε διάσημη τους τελευταίους μήνες λόγω των καθόλου ευνοϊκών εκθέσεών της για τις ελληνικές τράπεζες.

Και ιδιαίτερα για τις "προβλέψεις της" αναφορικά με την EFG Eurobank (ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της οποίας, κ. Νίκος Καραμούζης, απεικονίζεται στο σκίτσο μας). 

Όπως μάθαμε, εγκατέλειψε την εκπόνηση αναλύσεων προκειμένου, λέει, να ασχοληθεί με πωλήσεις μετοχών, τις οποίες θα διενεργεί από το αρμόδιο τμήμα της Credit Suisse.

Μη σας κάνει εντύπωση, εδώ που τα λέμε, το επάγγελμα του αναλυτή ανεπίσημα είναι εδώ και κάμποσα χρόνια στενά συνδεδεμένο με τις... πωλήσεις. Κι ας λένε οι ξένοι για τα περίφημα σινικά τείχη που ενίοτε, όπως όλοι έχουμε καταλάβει, είναι από... ριζόχαρτο.
 
Σας το είχαμε επισημάνει παλιότερα ότι οι αναλύσεις της, παρότι αρκετοί τις έβρισκαν ανορθόδοξες ως προς τη μεθοδολογία τους (το λέμε... ευγενικά), έπιαναν το trend των αγορών, ή και το (συν)διαμόρφωναν, πιθανώς λόγω και του μεγάλου ειδικού βάρους του ονόματος της ίδιας της Deutsche Bank.

Στην Ελλάδα, πάντως, το e-mail της αποχώρησής της ελήφθη -δικαιολογημένα- με στεναγμούς… ανακούφισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v