Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2009

Intralot: Χαμένη στη... μετάφραση

Intralot: Χαμένη στη... μετάφραση
Διαβάσαμε στις οικονομικές σελίδες κυριακάτικου φύλλου "...Το ένα χαστούκι μετά το άλλο δέχεται η Lottomatica, καθώς το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας αποφάσισε να γίνει διαγωνισμός για το Ξυστό στην Ιταλία και να μην ανανεωθεί η άδεια της Lottomatica. Έτσι, η ανταγωνίστρια Intralot θα διεκδικήσει δίχως άλλο τον διαγωνισμό...".

Επειδή μας φάνηκε λίγo... σόλοικη η άποψη οι Ιταλοί να κάνουν διαγωνισμό για να διώξουν τη Lottomatica και τη θέση της να την πάρει η Intralot, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες όντως... έσφιξαν οι ζέστες (με τις γνωστές επιδράσεις...), αναζητήσαμε λοιπόν την πηγή του δημοσιεύματος την οποία εύκολα βρήκαμε υπό μορφή ανάλυσης της Citigroup Global Markets.

Με ημερομηνία 8 Ιουνίου 2009, η ανάλυση τιτλοφορείται "Το Ξυστό μπορεί να ανανεωθεί χωρίς διαγωνισμό" και πρόκειται για μία εκ διαμέτρου αντίθετη πληροφόρηση από αυτήν που εκφραζόταν στο δικό μας κυριακάτικο φύλλο.

Μάλιστα, το κείμενο άρχιζε ως εξής: "Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε σήμερα ότι η AAMS (Κρατικό Μονοπώλιο) δικαιούται να πάρει την τελική απόφαση στην ανανέωση του Ξυστού. Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, η AAMS είτε θα μπορούσε να ανανεώσει τη σύμβαση του Ξυστού με το κονσόρτσιο της Lottomatica είτε να κάνει έναν κανονικό διαγωνισμό (RFP)".

Φοβερό το... χαστούκι στη Lottomatica και οι της Intralot σπεύδουν να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για την Ιταλία (σχετικά με το δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας), ενώ σύμφωνα με τη Citigroup, η Lottomatica θα πρέπει να ανοίγει σαμπάνιες!

Είδατε πώς αποδίδει η προφανής εκμάθηση της αγγλικής... "άνευ διδασκάλου";

Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί η δημοσιογραφία πνέει τα λοίσθια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v