Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2009

Ο Στέγγος, το πόπολο και η ΟΛΥΜΠ

Ο Στέγγος, το πόπολο και η ΟΛΥΜΠ
Με πρακτική που παραπέμπει στο... μικρομάγαζο της γειτονιάς φαίνεται να κουμαντάρει την Τεχνική Ολυμπιακή η διοίκηση της εταιρίας, δηλαδή η... οικογένεια Στέγγου.

Παρά την πρωτοφανή και επίμονη αντίδραση των μικρομετόχων και του ΣΕΔ και με διαδικασίες νομότυπες αλλά ηθικά αμφισβητούμενες, κατάφερε να εκλέξει τα μισά μέλη του Δ.Σ. από την ομώνυμη... φαμίλια.

Στη θυελλώδη Γ.Σ. η διοίκηση δέχτηκε σκληρή κριτική για τη μεταβίβαση στον επικεφαλής του ομίλου του 9,09% του Πόρτο Καρράς στην... προνομιακή τιμή των 3,9 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατη εκτίμηση καθόριζε την αξία του πιο πάνω ποσοστού στα... 40,1 εκατ. ευρώ. 

Βεβαίως, σεβόμενη τα δικαιώματα των μικρομετόχων, η διοίκηση  δεν επέτρεψε να συμμετάσχουν σε αυτή μέτοχοι μειοψηφίας που είχαν καταθέσει εκπρόθεσμα τις μετοχές τους, ενώ κατόπιν αντιδράσεων των μικρομετόχων η διοίκηση δέχτηκε να γίνει μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη μελών του Δ.Σ., γνωρίζοντας βεβαίως -εκ των προτέρων- ότι εκείνη θα εκλέξει όλα τα μέλη. 

Ενδεικτική τελικά της κατάστασης είναι η άμεση αντίδραση του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου που σε ανακοίνωσή του ζητά "από τις εποπτικές αρχές και τα αρμόδια υπουργεία να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο του Χ.Α. με σκοπό να σταματήσει ο εμπαιγμός των μετόχων μειοψηφίας από κάποιους μεγαλομετόχους εισηγμένων εταιριών".

Θα τους ακούσει κάποιος;

Μακάρι αλλά προς το παρόν... χλωμό το βλέπουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v