Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2012

Σφηνάκια για ΤΧΣ, ΤΤ και Αμοιβαία - επαναγορά

Σφηνάκια για ΤΧΣ, ΤΤ και Αμοιβαία - επαναγορά
Τ.Χ.Σ.: Καθυστερούν οι αλλαγές στη διοικητική δομή και στελέχωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παρότι εδώ και καιρό η επιτροπή αξιολόγησης έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εκτελεστικής επιτροπής και του προέδρου του γενικού συμβουλίου, ο διορισμός τους καθυστερεί.

Τόσο που στην αγορά δημιουργείται η αίσθηση ότι τελικά δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του ταμείου.


Τ.Τ.: Διαγωνισμό πρόσληψης χρηματοοικονομικού συμβούλου για την περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προκήρυξε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχετικά τεύχη παρέλαβαν οι περισσότερες από τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες, που αναμένεται να χτυπήσουν και τη δουλειά.

Οι αποφάσεις για το Τ.Τ. θα πρέπει να ληφθούν μέσα στον Δεκέμβριο. Η διάσπασή του σε good - bad bank θεωρείται δεδομένη.

Αυτό που δεν έχει κλειδώσει ακόμη είναι αν θα πωληθεί κατευθείαν το υγιές του χαρτοφυλάκιο ή θα δημιουργηθεί ένα νέο Τ.Τ. αλά Prοtοn, όπως θέλει η κυβέρνηση  ώστε να μετατεθεί η πώλησή του σε ευθετότερο χρόνο.

Δηλαδή, να διατηρηθεί αυτόνομο μέχρι τον Μάιο και να πουληθεί τότε, όταν οι συνθήκες θα είναι καλύτερες, μια και θα έχουν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση αλλά και δρομολογημένες κινήσεις στον τραπεζικό χώρο.


Αμοιβαία Κεφάλαια: Κόντρα στην εικόνα που έχει διαμορφωθεί ότι τα Αμοιβαία Κεφάλαια δεν θα συμμετάσχουν στην επαναγορά, υπάρχουν κάποια που δηλώνουν ότι θα πράξουν το αντίθετο, και μάλιστα με χαρά.

Και αυτό διότι αγόρασαν στα χαμηλά της αγοράς ελληνικά κρατικά ομόλογα και θέλουν να εγγράψουν κέρδη, σε αυτό το τμήμα του χαρτοφυλακίου τους, αντισταθμίζοντας ή και καλύπτοντας τη ζημία από το PSI.

Δεν είναι λίγο σε τέτοιες εποχές...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v