Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθ. Πλεύρης: Ο βουλευτής που... δεν τον ψήφισε κανείς

Στην Ελλάδα ΟΛΑ γίνονται! Μια έξυπνη κομματική μεταγραφή στον σωστό πολιτικό χρόνο μπορεί να σε κάνει βουλευτή χωρίς να σε έχει ψηφίσει ούτε ένας ψηφοφόρος του κόμματος που καλείσαι να εκπροσωπήσεις...

Αθ. Πλεύρης: Ο βουλευτής που... δεν τον ψήφισε κανείς

Γίνεται να βγει κάποιος βουλευτής χωρίς να τον ψηφίσει κανείς ψηφοφόρος του κόμματος και χωρίς να ανήκει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας;

Στην Ελλάδα ΟΛΑ γίνονται! Μιλάμε για τον Θανάση Πλεύρη που θα αναλάβει καθήκοντα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να ορίσει στη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποχωρήσει από τη Βουλή. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Όπως προβλέπεται, τη θέση στο κοινοβούλιο θα πάρει ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας (Α' Αθηνών) στην οποία είχε εκλεγεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Έτσι, ορίστηκε ο Θανάσης Πλεύρης.

Έλα όμως που ο Θανάσης Πλεύρης δεν διεκδίκησε την ψήφο των Νεοδημοκρατών το 2012!

Συγκεκριμένα, στις πρώτες εκλογές του Μαΐου, όχι μόνο δεν συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αντίθετα συμμετείχε σε εκείνο του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη!

Και όταν το ΛΑΟΣ δεν κατάφερε να πιάσει ικανοποιητικό ποσοστό στις εκλογές του Μαΐου, ο Θανάσης Πλεύρης την... έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και αποφάσισε να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία, όχι ως «απλός στρατιώτης», αλλά παίρνοντας την όγδοη θέση στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθηνών για τις επαναληπτικές εκλογές που θα γίνονταν τον Ιούνιο!

Θυμίζουμε πως οι επαναληπτικές γίνονται με λίστα και έτσι ο πρόεδρος της Ν.Δ. τοποθέτησε όλους τους υποψήφιους με τη σειρά που είχαν εκλεγεί τον Μάιο, πλην ορισμένων «μεταγραφών» από τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και φυσικά του Θανάση Πλεύρη.

Άρα λοιπόν, ο Θανάσης Πλεύρης γίνεται σήμερα βουλευτής χωρίς να τον έχει ψηφίσει ούτε ένας Νεοδημοκράτης, παίρνοντας τη θέση του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη, του σημερινού προέδρου του ΣΜΕΧΑ, που είχε ψηφιστεί από πολλές χιλιάδες συμπολίτες του...

Προφανώς, ο Θανάσης Πλεύρης από αύριο θα εκπροσωπεί... τον λαό που ΔΕΝ τον ψήφισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v