Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο προσκήνιο (ξανά) το deal Vodafone-HOL ως… «θέμα ημερών»

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιριών βρίσκονταν σε εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες. Η συμφωνία πέρα από το ποσοστό της Intracom θα περιλαμβάνει και τη συμμετοχή που ελέγχει στη HOL η World Equities Investments.

Στο προσκήνιο (ξανά) το deal Vodafone-HOL ως… «θέμα ημερών»

«Θέμα ημερών» ακούγεται πως είναι οι ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του ποσοστού (57,242%) που ελέγχει η Intracom Holdings στη Hellas On Line (HOL) από τη Vodafone.

H αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν πρόκειται για την… πρώτη φορά που κυκλοφορούν οι πληροφορίες αυτές, καθώς το deal φαίrεται να είναι κλεισμένο (στο... ψυγείο) από καιρό. Οι πηγές της στήλης όμως επιμένουν ότι αυτήν τη φορά θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

Η συμφωνία, λένε οι ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνει και το ποσοστό (17,917%) που ελέγχει στη HOL η World Equities Investments Holdings που φέρεται να είναι συμφερόντων του Σωκρ. Κόκκαλη. Και θα συνοδευτεί  από δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών, με τον βρετανικό όμιλο να έχει βάλει ως στόχο την έξοδο της HOL από το χρηματιστήριο.

Η Vodafone ελέγχει ήδη το 18,5% της HOL κι οι πληροφορίες αναφέρουν πως με βάση τη συμφωνία η συνολική αποτίμηση της τελευταίας σε επίπεδο Enterprise value (συμπεριλαμβανομένων και δανείων περί τα 160 εκατ. ευρώ) ίσως και να προσεγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτήν τη φορά οι πληροφορίες, αναμένεται να κλείσει ένα από τα δύο ανοικτά μέτωπα της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Το δεύτερο μέτωπο είναι η Forthnet στην οποία συνεχίζεται (με… αργούς ρυθμούς) η «μάχη» μεταξύ ΟΤΕ και του ενιαίου μετώπου Vodafone – Wind. Όπως και να έχουν τα πράγματα, πάντως, μάλλον αρχίζει να επιβεβαιώνεται σιγά-σιγά η παλαιότερη ρήση του Σωκράτη Κόκκαλη σύμφωνα με την οποία «η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών χωράει δυόμισι εταιρείες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v