Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εργολάβοι και το «όνειρο» της Σαουδικής Αραβίας

Η αγορά της Σαουδικής Αραβίας δεν θεωρείται καθόλου εύκολη, μολονότι κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 μεσουράνησαν ιστορικοί κατασκευαστικοί όμιλοι όπως η ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ. Ωστόσο μόνο στο α΄ εξάμηνο έγιναν αναθέσεις ύψους 50 δισ.

Οι εργολάβοι και το «όνειρο» της Σαουδικής Αραβίας

«Η διεκδίκηση άλλων µεγάλων έργων σε Κατάρ και Σαουδική Αραβία έχουν σαν στόχο να αναδείξουν την ΑΚΤΩΡ σε κατασκευαστική δύναµη διεθνούς κύρους στη Μέση  Ανατολή» αναφέρεται στον εξαμηνιαίο απολογισμό του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Όλα δείχνουν πως οι ισχυροί εργολάβοι προσπαθούν να μπουν στην κατασκευαστική αγορά της Σαουδικής Αραβίας που είναι και η μεγαλύτερη την περιοχής.

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ήδη αναλάβει την κατασκευή νοσοκομειακής μονάδας στο Ριάντ σε συνεργασία με την Arabtec.

Η αγορά της Σαουδικής Αραβίας δεν θεωρείται καθόλου εύκολη, μολονότι κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 μεσουράνησαν ιστορικοί κατασκευαστικοί όμιλοι όπως η ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ. Οι διοικήσεις των εταιρειών επιμένουν, κυρίως λόγω του μεγάλου μεγέθους της αγοράς αφού μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2014 έγιναν αναθέσεις που προσεγγίζουν τα 50 δισ. ευρώ.

Η μερίδα του λέοντος αφορά σε ενεργειακά έργα που συνδέονται με το πετρέλαιο, τομέα στον οποίο οι εγχώριοι όμιλοι υστερούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v