Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με Vinci Airports βάζει στόχο το Καστέλι

Ελλάς - Γαλλία συμμαχία με στόχο το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με Vinci Airports βάζει στόχο το Καστέλι

Από κοινού με τη Vinci Airports, με την οποία συνεργάζεται στοn διαγωνισμό για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, θα διεκδικήσει ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ την κατασκευή και διαχείριση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.

Ο γαλλικός όμιλος, που διαχειρίζεται σήμερα 23 αεροδρόμια (10 στη Γαλλία, 10 στην Πορτογαλία και 3 στην Καμπότζη) θεωρούνταν ούτως ή άλλως ο σχεδόν σίγουρος συνέταιρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Τώρα στην αγορά υποστηρίζουν πως οι υποψηφιότητες για το Καστέλι -η προθεσμία λήγει, αν δεν υπάρξει παράταση, στις 11 Νοεμβρίου - θα κριθούν από τοn διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Οι δύο που θα επικρατήσουν στοn συγκεκριμένο διαγωνισμό (γιατί τα αεροδρόμια έχουν μοιραστεί σε δύο ομάδες) θα σκεφτούν δύο φορές την εμπλοκή τους και στοn διαγωνισμό για το Καστέλι, υποστηρίζουν στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου.

Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι θέμα ημερών, αν δεν υπάρξει νέα αλλαγή στα πλάνα του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού είχαν περάσει το σχήμα Vinci Airports – ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά και η κοινοπραξία Fraport με ton όμιλο Κοπελούζου, η ΜΕΤΚΑ με την Corporacion America, η ελβετική Zurich Airport (μαζί με τον όμιλο J&P ΑΒΑΞ), η γαλλική Aeroports De La Cote d'Azur, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Advent και η Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ελέγχεται από Καναδούς.

Στοn διαγωνισμό για το Καστέλι, πάντως, πολλά θα κριθούν από τη συμμετοχή των Κινέζων οι οποίοι είχαν εκδηλώσει προ μηνών ενδιαφέρον μέσω της China State Construction Engineering Corporation.

Μάλιστα κάποιοι αναζητούν τους πιθανούς εγχώριους συνεταίρους του κινεζικού ομίλου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v