Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΒΑΞ: Η ΑΜΚ, το αίτημα της ΕΚ και ο ειδικός λογαριασμός Ιωάννου

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε πρόσθετα στοιχεία για τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του κυπριακού ομίλου J&P και ήταν χρονικά ανέφικτο να τηρηθούν οι προθεσμίες...

ΑΒΑΞ: Η ΑΜΚ, το αίτημα της ΕΚ και ο ειδικός λογαριασμός Ιωάννου

Για τις αρχές Οκτωβρίου πάει πλέον η κατάθεση του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΑΒΑΞ, καθώς μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα, με την ολοκλήρωση κάποιων διαδικασιών και με τα τέσσερα έργα που εκτελούσε από κοινού με την υπό εκκαθάριση J&P Overseas και πλέον τα έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε πρόσθετα στοιχεία για τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του κυπριακού ομίλου J&P και ήταν χρονικά ανέφικτο να τηρηθούν οι προθεσμίες, με βάση την τελευταία απόφαση για αύξηση, ώστε να αντληθούν περί τα 20 εκατ. ευρώ. Τελικά θα χρειαστεί νέα απόφαση Γενικής Συνέλευσης, που αναμένεται στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Με την αύξηση, που αναβάλλεται συνεχώς, αναμένεται να διευρυνθεί και το ποσοστό της οικογένειας Ιωάννου στην κατασκευαστική εταιρεία.

Η πλευρά Ιωάννου έχει ήδη καταβάλει 16 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό και αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την απόκτηση επιπλέον δικαιωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v