Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μερισματική απόδοση 16% έβγαλε η βουτιά στο ΧΑ

Τα παράδοξα με τη μετοχή της Νάκας.

Μερισματική απόδοση 16% έβγαλε η βουτιά στο ΧΑ

Η μετοχή του Μουσικού Οίκου Νάκα από τα 2,28 ευρώ της 5ης Μαρτίου έκλεισε χθες στο 0,93 ευρώ (-59% σε περίπου 15 ημέρες και με περιορισμένο όγκο συναλλαγών), με αποτέλεσμα η εισηγμένη να διαπραγματεύεται πλέον στο ΧΑ με μια κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 5,9 εκατ. ευρώ.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη εταιρεία επηρεάζεται αρνητικά από την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο:

Έχει ίδια κεφάλαια (στοιχεία 30/6/2019) 17,8 εκατ. ευρώ, άρα ο δείκτης P/BV βρίσκεται στο 0,33 (τρέχουσα τιμή μετοχής 67% χαμηλότερα από τη λογιστική της αξία).

Με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης που έληξε τον Ιούνιο του 2019, τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης είχαν αυξηθεί στις 740 χιλ. ευρώ, άρα ο δείκτης P/E της μετοχής διαμορφώνεται στο 8.

Κατά τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία μοίρασε στους μετόχους της μέσω μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου 0,15 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει κατά 30% τα καθαρά κέρδη της προηγούμενης χρονιάς. Με βάση τη συνολική χρηματική διανομή, προκύπτει μια «μερισματική απόδοση» της τάξεως του 16,1%!

Και κάτι τελευταίο, αλλά ουσιαστικό: Σύμφωνα με τα στοιχεία της προηγούμενης χρήσης, ο δείκτης ρευστότητας καθαρού χρέους προς EBITDA ήταν χαμηλότερος της μονάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v