Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 11 2013

Ψάχνοντας στα βαθιά της διόρθωσης

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση, με πιέσεις έως τις 915 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και έως τις 310 για τον 25άρη συνεχίζεται η διόρθωση. Κατά την εκτίμησή μας, η χθεσινή προσέγγιση του Ηλία Ζαχαράκη συνάδει απόλυτα με τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς.

«Το δεύτερο πολύ σοβαρό θέμα είναι η διαπραγμάτευση των warrants, που λέμε και πάλι πως αν κάποιος δεν ξέρει πώς είναι διαπραγματεύσιμο το προϊόν και το πόσο σύνθετο είναι καλύτερα να μην ασχοληθεί μαζί του μιας και το ρίσκο είναι πολύ μεγαλύτερο και από τα futures και κακώς είναι διαπραγματεύσιμο στη spot αγορά.

Για να καταλάβουμε, το χρηματιστήριο έχει δώσει ξεκίνημα στην Άλφα κοντά στο 1,50 ευρώ, παρ' όλα αυτά έχει μετρήσει το vol στο 50% παίρνοντας τις τελευταίες 90 μέρες που ουσιαστικά είχαμε τα τραβήγματα των ΑΜΚ αλλά και χωρίς short selling και χωρίς futures. Η αγορά λογικά (χωρίς να ξέρουμε το ξεκίνημα) πιθανότατα θα αποτιμήσει το warrant με πολύ χαμηλότερο vol και όχι με 50%.

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το νούμερο του vol με βάση μια τυχαία τιμή το 0,44 στην Άλφα με vol 50% έχουμε θεωρητική τιμή 0,93 και με vol 20% έχουμε θεωρητική τιμή 0,30.

Μόνο και μόνο από αυτό καταλαβαίνουμε πόσο ρίσκο κάποιος αναλαμβάνει να κάνει trading σε ένα τέτοιο προϊόν».

Επίσης, παραθέτουμε δύο διευθύνσεις φίλων, οι οποίοι και γνώστες της αγοράς είναι και ενδιαφέρουσες -κατά την εκτίμησή μας- απόψεις έχουν.

http://naked-monk.blogspot.gr/

http://www.marketfair.gr/

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v