Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2013

Τα συμπεράσματα δικά μας

Ο ρόλος του απόλυτου κυρίαρχου ακόμη και απέναντι στη Δικαιοσύνη επιχειρήθηκε να δοθεί -από το υπουργείο Οικονομικών- στον κατηγορούμενο για κακουργηματικές πράξεις πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Με φωτογραφική τροπολογία ο ελεγχόμενος (από τη Δικαιοσύνη) χριζόταν ελεγκτής καθώς του παραχωρούσε το απόλυτο δικαίωμα να αποφασίζει ποια έγγραφα-στοιχεία θα παρέχει σε οποιαδήποτε αρχή υποβάλλει σχετικό αίτημα. Της Δικαιοσύνης συμπεριλαμβανόμενης.

Εύλογες οι αντιδράσεις από την πλευρά κομμάτων της αντιπολίτευσης κι η τροπολογία αποσύρθηκε για να υποβληθεί εκ νέου σχεδόν πανομοιότυπη με μόνη διαφοροποίηση, που επί της ουσίας δεν άλλαζε την κατάσταση.
Έτσι η τροπολογία κατατέθηκε εκ νέου με την αναφορά πως αρμόδιος καθίσταται ο υπουργός Οικονομικών. Ως το μόνο αρμόδιο πρόσωπο να αποφασίζει σχετικά με τα έγγραφα που θα παρέχει η ΕΛΣΤΑΤ.

Τα συμπεράσματα δικά μας.

Πάντως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Γ. Αδαμόπουλος -ο οποίος έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ- έκανε λόγο για απόφαση «διπλά απαράδεκτη και, δυστυχώς, ύποπτη».

Αυτά τα ολίγα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v