Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 27 2013

Σε προετοιμασία διόρθωσης ο S&P 500;

Αναρτούμε διάγραμμα του S&P 500 και σχόλιο του calculator-analysis.

 

Από τις 16/11/12, όταν και ολοκλήρωσε ένα μικρό πτωτικό κλασικό σκέλος ο βασικός δείκτης της Αμερικής, την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά, επισημοποίησε χαμηλότερα της αποδεκτής διόρθωσης των 1.643-1.646 ένα νέο κλασικό πτωτικό σκέλος. Μέχρι τώρα είχε μόνο εσωτερικές - βραχείες διορθώσεις.

Ανοδικά, ο δείκτης βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη περιοχή. Αρχικά η βασική ανοδική μέτρηση υλοποιήθηκε στον στόχο της και απομένει το peak των + 1.750 μονάδων. Κατά δεύτερο λόγο, υπάρχει σε ενδεχόμενη εξέλιξη μια ισχυρότατη κλασική ανοδική μέτρηση, αυτή που οδηγεί τον δείκτη στις παρυφές των 2.000 μονάδων. Αυτή έχει κρίσιμη τιμή το π.δ. των 1.720 μονάδων, το οποίο δεν γνωρίζουμε πόσο ανοδικά ανοίγει την εικόνα. Πολύ απλά, δεν γνωρίζει κανείς ποια από τις δύο εκδοχές που αναφέραμε ισχύει ανοδικά. Μια τέτοια κίνηση την ακολουθούμε μέσω ευδιάκριτων πτωτικών σκελών από χαμηλά, όπως κάνουμε πάγια.

Πτωτικά, κάτω από τις 1.643-1.646 τρέχει κλασικό σκέλος, με επόμενο δυναμικό σημείο το τεστ των 1.627 μονάδων -όπου θα έχει ολοκληρωθεί ένα μικρό δυναμικό σκέλος και ως εξαίρεση μπορεί να γυρίσει με δύναμη ανοδικά ο δείκτης- και πιο κάτω ακολουθεί ο στόχος και το peak. Αυτή είναι η τυπική - τρέχουσα εικόνα, το πτωτικό σκέλος, και μπορεί να ανατραπεί με τον εξής τρόπο:

Ανοδικά, ο δείκτης έχει τις 1.682 μονάδες ως δυναμικό σημείο που τον διατηρεί σε απόλυτα πτωτική περιοχή. Υψηλότερη αποδεκτή ανοδική διόρθωση υπάρχει στις 1.707 μονάδες. Εκεί το αργότερο ο δείκτης θα αποφασίσει αν θα γυρίσει πτωτικά για τη συνέχεια ή θα συνεχίσει ανοδικά είτε προς το peak της βασικής ανοδικής εικόνας είτε με βάση την εκρηκτική ανοδική μέτρηση των 2.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v