Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2013

Τι δείχνει το γράφημα του FTSE Large Cap

Επικίνδυνη κλίση έλαβε ο FTSE Large Cap, μετά το άδειασμα της Παρασκευής. Εάν σχετίζεται κυρίως με το triple witching της 20ής Σεπτεμβρίου θα φανεί σήμερα, το πολύ αύριο, οπότε έχει καλώς. Ειδάλλως...

Γι' αυτό ανεβάζουμε σχετικό διάγραμμα του 25άρη και τεχνική προσέγγιση του calculator-analysis, μετρώντας τη σημερινή και την αυριανή συνεδρίαση.

 

Διατηρούμε την προσέγγισή μας σχετικά με τη συνέχιση της πτωτικής διορθωτικής κίνησης των 167-410 προς την περιοχή των 245-248 μονάδων. Και αυτό επειδή ακυρώθηκε το κλασικό πτωτικό σημείο προσοχής από τις 410 μονάδες. Περιμέναμε δε ενδιάμεσα υψηλότερες τιμές όπως αναφέραμε και στις 8/8/13 που είχαμε δει τον δείκτη, και αυτό συνέβη.

Ανοδικά ο δείκτης μέσω διαδοχικών αντίθετης φοράς σκελών υλοποιεί την επιμέρους κλασική ανοδική μέτρηση που έχουμε στο γράφημα από τις 268 μον., δεν την έχει αμφισβητήσει καθόλου και με τα δεδομένα της στιγμής έχει ανοδικά υπόλοιπα.

Κανονικά ο δείκτης έχει μια πλήρη κλασική πτωτική διόρθωση στις 245-248 μονάδες. Εκεί κρίνεται και η υπάρχουσα ανοδική τάση. Αν θέλει μέσω κίνησης εξαίρεσης να ακυρώσει τις 410 μονάδες, οφείλει να ολοκληρώσει το επιμέρους ανοδικό σκέλος του γραφήματος και μέσω μικρής διόρθωσης, η οποία δεν θα αμφισβητήσει τίποτε, να γυρίσει εκ νέου ανοδικά ακυρώνοντας τις 410 μονάδες. Αυτό μας παραπέμπει στο διάδοχο σκέλος όπως είχαμε ορίσει από την αρχή, δεν έχει αλλάξει τίποτε δηλαδή στην εκδοχή της άμεσης ανοδικής διαφυγής.

Με βάση τον κανόνα -και σε αυτό συμφωνεί το ανοδικό σκέλος που τρέχει τώρα ο δείκτης, το οποίο δεν ακυρώνει τις 410 μονάδες-, ο 25άρης οφείλει να γυρίσει εκ νέου πτωτικά ώστε να ολοκληρώσει πλήρη κλασική πτωτική διόρθωση στις 245-248 μονάδες. Και εδώ η αρχική - τυπική μας προσέγγιση δεν έχει αλλάξει.

Στην ακόμη μικρότερη ημερήσια εικόνα, ο δείκτης, έχοντας ολοκληρώσει βραχύτατο ανοδικό ημερήσιο και κλασικό ανοδικό ωριαίο σκέλος, διορθώνει. Ό,τι μας έχει δώσει πτωτικά είναι μικρό και απλώς περιμένουμε να δούμε αν θα επαναλάβει ό,τι και την προηγούμενη φορά στην περιοχή των 300 μονάδων, μια ανοδική επαναφορά που θα συνεχίσει την κίνηση. Αυστηρά προσωρινά, και σε μια τυπική εξέλιξη, περιμέναμε ένα γρήγορο πτωτικό -αυτό βγήκε και πάει στις 320-325 μονάδες  και ένα μικρό ανοδικό διορθωτικό θα είναι αυτό που θα οδηγήσει στην ημερήσια συσσώρευση τον δείκτη, η οποία θα μας δώσει μόνο εκκίνηση με την εκτόνωσή της.

Συνολικά, τις επόμενες ημέρες μας ενδιαφέρει αν θα ακυρωθεί το σκέλος 350-320/325 (στην εκδοχή αυτή ο δείκτης, έχοντας αρκετό χρόνο ακόμη, θα συνεχίσει για τα ανοδικά του υπόλοιπα όπως τα βλέπουμε) ή αν θα το διορθώσει μόνο ο 25άρης, οπότε θα γυρίσει με δύναμη και επιμέρους ισχυρότατη κλασική πτωτική ημερήσια μέτρηση για αρκετά χαμηλότερες τιμές και προς τις 245-248 μονάδες, οι οποίες εξακολουθούν να ορίζουν απόλυτα την εικόνα από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v