Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2013

Εν τέλει μπορούν ή συμβαίνει κάτι άλλο;

«Μαύρη Δευτέρα» για την ελληνική οικονομία η χθεσινή, με αφορμή τις εξελίξεις στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Εκτενές το άρθρο των Μιχάλη Καϊταντζίδη - Στέφανου Κοτζαμάνη, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη δηκτική αναφορά των βιομηχάνων. Εξελίξεις προδιαγεγραμμένες, ωστόσο, για όσους πατούν στη γη και δεν φαντασιώνονται success stories και Grecoveries, καθώς από τη συνάντηση βιομηχάνων - Αντώνη Σαμαρά (παρόντος του Γ. Στουρνάρα) στις αρχές Μαρτίου είχε διαφανεί η πρόθεση των διοικούντων του ιστορικού ομίλου.

Θυμίζουμε πως εκείνη η συνάντηση στο Μαξίμου ήταν η τρίτη (επί θητείας Σαμαρά - Στουρνάρα), με τους βιομηχάνους να έχουν προειδοποιήσει ανοιχτά για τα επερχόμενα. Φευ!

Από τα σχετικά θέματα του euro2day.gr για τη μεταφορά έδρας και τα ντεσού στο Χ.Α. αλλά και από την εξήγηση της διοίκησης του ιστορικού ομίλου για τους λόγους, τα αίτια και τις αφορμές που οδήγησαν στην απόφασή της, ο αναγνώστης έχει την πλήρη εικόνα.

«Κορυφή του παγόβουνου, και σωστά το αγωνιώδες ερώτημα -πλέον- είναι εάν στο Μαξίμου έχουν συνειδητοποιήσει κι έχουν αισθανθεί τι διαδραματίζεται. Και εάν ναι, έχει τα περιθώρια, τη δυνατότητα και την ισχύ το πολιτικό σύστημα να αντιδράσει;

Γιατί εάν κρίνουμε και από την εμπλοκή που φέρεται να προκαλείται λόγω τρόικας με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής (τουλάχιστον όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και ο σύλλογός τους), τότε η κατάσταση ενδέχεται να μην είναι αναστρέψιμη.

Δυστυχώς, ο Εκηβόλος (οι άνθρωποι της ΒΙΟΧΑΛΚΟ μας είχαν κοινοποιήσει την αγωνία τους από τον χειμώνα, όπως και ακόμη 3-4 σημαίνοντες επιχειρηματίες) έχει αναφερθεί αρκετές φορές στα αίτια και στους λόγους που εξηγούν τη χθεσινή εξέλιξη. Μόλις προχθές αναφερόταν πως «με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια...».

Δυστυχώς, η ανακοίνωση των ειλημμένων από τον Μάρτιο αποφάσεων μας πρόλαβε.

σ.σ.: Αλήθεια, οι κάθε λογής διαφημιστές του success story θα έχουν τα... κότσια να βγουν και να αρθρώσουν έστω έναν λόγο, πειστικό όμως, για το τι γίνεται; Πέρα από τις πομφόλυγες για πρωτογενή πλεονάσματα και τις κορόνες για σειρά επαφών με Ρώσους, Άραβες και άλλους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v