Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2013

Σε κρίσιμη περιοχή ο Γενικός Δείκτης

Έως τις 1.025,79 μονάδες αντέδρασε νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, ανεβάζοντας λίγο τον πήχη, μετά τη χθεσινή διόρθωση.

Αναρτούμε σχετικό διάγραμμα του Γενικού Δείκτη και σχόλιο όπως μας τα έστειλε ο φίλος calculator-analysis.

 

 

Συγκεκριμένα σχολιάζει: "Είχαμε ορίσει στις 20/8/13, όταν και είδαμε τον δείκτη τις 870 μονάδες, ως ωριαία τιμή peak πτωτικής κίνησης μια και στο ημερήσιο δεν είχαμε κάτι στα χέρια μας. Ο δείκτης πήγε στο χαμηλό του 869, χωρίς να διορθώσει τελικά σε ημερήσιο επίπεδο, και γύρισε ανοδικά με νέο υψηλό σειράς.

Ανοδικά, διατηρούμε σε διαδικασία υλοποίησης την επιμέρους κλασική ανοδική μέτρηση, η οποία έχουμε αναφέρει ότι και ολόκληρη να υλοποιηθεί δεν ακυρώνει το υπάρχον υψηλό, όποτε άμεσα ή μέσω μικρής διόρθωσης ο δείκτης οφείλει να δρομολογήσει κίνηση εξαίρεση ανοδικά, ώστε να ανοίξει την εικόνα μέσω νέου υψηλού της μεγάλης ανοδικής σειράς από χαμηλά. Διαφορετικά -κανόνας- οφείλει να διορθώσει με νέο ισχυρό πτωτικό σκέλος. Ισχύει αναλογικά ό,τι έχουμε ήδη αναφέρει και στον 25άρη. Στην επιμέρους ανοδική σειρά, έχει υλοποιηθεί και το τεστ των 1.015-1.020 και απομένει το τελευταίο δευτερεύον των 1.065 μονάδων, το οποίο κανονικά αποτελεί συνέχιση κίνησης και πιο πάνω ο στόχος των 1.120 μονάδων.

Επομένως, ανοδικά υπάρχει η μεγάλη εναλλακτική σειρά προς τις 1.265-1.725 μονάδες, η κλασική διόρθωση προς τις 810 μονάδες όμως μας δείχνει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μόνο την επιμέρους ανοδική των 1.120 μονάδων.

Πτωτικά, ο δείκτης διόρθωσε βραχύτατα στην τελευταία συνεδρίασή του και μερικές μονάδες χαμηλότερα από ένα κρίσιμο βραχύ πρώτο δευτερεύον του. Αν αυτό σημαίνει περαιτέρω διόρθωση και θα πρέπει αυτή να αξιολογηθεί κλασικά στο ημερήσιο και στην ώρα της.

Για την ώρα, ακόμη μία φορά σημειώνουμε ότι στο ωριαίο μέχρι τις 970-975 μονάδες η κίνηση παραμένει σε απόλυτα ανοδική περιοχή, χαμηλότερα δε και στις ωριαίες 930 μονάδες υπάρχει πλήρης και αποδεκτή διόρθωση. Η σωστή αξιολόγηση είναι μέσω ημερήσιου, αυτήν τη στιγμή όμως δεν έχουμε πτωτική μέτρηση εκεί.

Συνολικά, ο δείκτης έχει ορίσει μέσω κλασικής πτωτικής διόρθωσης προς τις 810 μονάδες ως πρωτεύουσα κίνηση την επιμέρους ανοδική -αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο την ισχυρότατη εναλλακτική ανοδική- η οποία και υλοποιείται κανονικά μέχρι στιγμής".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v