Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2013

Σε ανοδικό σταυροδρόμι η Εθνική

Στα 3,29 ευρώ αντέδρασε στη συνεδρίαση της Παρασκευής η μετοχή της Εθνικής, αναπτερώνοντας έτσι τις προσδοκίες για κάτι... καλύτερο. Ανεβάζουμε σχετικό διάγραμμα της μετοχής με σαφή μέτρηση και εμφανή και τα δύο πιθανά ενδεχόμενα. Μαζί και η τεχνική ανάλυση του calculator-analysis (*)

"Είχαμε ορίσει από χαμηλά το 3,36 ως απόλυτο όριο πτωτικής περιοχής στο ημερήσιο και ακύρωση του σημείου θα έστελνε τη μετοχή στο 4,20, όπου και θα υπήρχε ένα πληρέστατο κλασικό ανοδικό, διορθωτικό ολοκληρωμένο. Εκεί θα αποφάσιζε η μετοχή αν θα πήγαινε σχεδόν 80-100% ακόμη υψηλότερα από την αποδεκτή διόρθωση.

Στην πράξη, είδαμε στοπ στο 3,36 και ορίσαμε αποδεκτή διόρθωση πτωτικά το 2,77-2,78 σε ένα ενδεχόμενο κλασικό πτωτικό σκέλος προς τα υπάρχοντα χαμηλά. Η μετοχή από το χαμηλό του 2,91, και αφήνοντας πτωτικά υπόλοιπα, ξεκίνησε ανοδικά και ή θα ακυρώσει το 3,36, ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς το 4,20, ή θα συνεχίσει την κίνησή της με νέο κλασικό πτωτικό (διορθωτικό ή κάτι περισσότερο θα το δούμε στην πράξη, με βάση τα κεριά που θα έχουν προκύψει ).

Στο ωριαίο και στην κυρίως εικόνα, υψηλότερα του 3,02 η μετοχή είχε ως μοναδική διαδρομή αυτή προς τα 4 του στόχου. Επέλεξε από μια δύσκολη περιοχή ανοδικά αυτή του 3,36 - 3,40 σε ωριαίο και ημερήσιο, να διορθώσει. Από το τεστ του 3,40 και οριακά χαμηλότερα η μετοχή διόρθωσε χαμηλότερα του πτωτικού τεστ που ορίσαμε στο 2,94. Κανονικά έπρεπε να πάει στο 2,75 ή και χαμηλότερα προς το peak της κίνησης. Αφήνοντας καθαρά σημαντικά πτωτικά υπόλοιπα, γύρισε ανοδικά και ήδη ολοκληρώνει ένα πληρέστατο, επιμέρους, μικρό, κλασικό ανοδικό σκέλος στο 3,36. Απομένει να μας δείξει στην πράξη αν έχει ολοκληρώσει ένα πλήρες (ανοδικό διορθωτικό) μέσα στα όρια της ημερήσιας πτωτικής περιοχής και ταυτόχρονα ένα μικρό ανοδικό δυναμικό σκέλος στο ωριαίο τεστ (στην εκδοχή αυτή θα δούμε ισχυρό πτωτικό γύρισμα) ή αν ακυρώσει τη ζώνη των 3,36-3,40 που ορίσαμε από την αρχή, συνεχίζοντας προς την περιοχή του 4-4,20. Βραχύτατα και ενδοσυνεδριακά ζητάμε να μην ακυρωθεί το 3,13 ώστε να μην περάσουμε σε νέα πτωτική μέτρηση.

Αν θελήσουμε να δούμε πέρα από αριθμούς τη συνδυαστική εικόνα, ο 25άρης την ημερήσια συσσώρευσή του δεν μπορούσε να τη δρομολογήσει ανοδικά χωρίς τη μετοχή, η ΕΕΕ γνωρίζαμε ότι έτρεχε από το 23,70 μικρό (ή μεγαλύτερο) πτωτικό, οπότε η ημερήσια ανοδική εκτόνωση του δείκτη μπορούσε (μόνο) να ξεκινήσει μόνο μέσω της ΕΤΕ. Η εγκατάλειψη του πτωτικού της ΕΤΕ ήταν μονόδρομος".

(*) Προκειμένου να αποφύγουμε δυσερμηνείες και παρανοήσεις, θα παρακαλούσαμε τους φίλους να ζητήσουν όσες διευκρινίσεις χρειάζονται για την καλύτερη αποτύπωση και κατανόηση του θέματος. Ξαναθυμίζουμε και την προσωπική διεύθυνση [email protected] για όποιον χρειαστεί κάτι περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v