Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2013

Κρίσιμη ημέρα για τον όμιλο Βιοχάλκο

D-Day για μεταφορά έδρας στο Βέλγιο και ίσως η κρισιμότερη Γενική Συνέλευση του ομίλου με θέμα την έγκριση της διασυνοριακής συγχώνευσης με τη Viohalco S.A.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το διάγραμμα τριών μηνών της μετοχής της μητρικής του ομίλου.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται από την eZMarket, «πρώτον, η απομάκρυνση του oμίλου Βιοχάλκο δεν αφορά τη δραστηριότητα της εταιρείας (για την οποία δεν αλλάζουν πολλά πράγματα), αλλά την έδρα της. Η αλλαγή έδρας έγινε επιβεβλημένη για φορολογικούς λόγους (το φορολογικό καθεστώς στην Ελλάδα είναι σκληρό και μεταβάλλεται συνεχώς) και για την απόκτηση πρόσβασης στα διεθνή κεφάλαια, αφού οι ελληνικές τράπεζες έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν ακόμη και υγιείς παραγωγικές δραστηριότητες.

Επομένως το πρόβλημα των εταιρειών του oμίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ ήταν η ελληνική τους ταυτότητα(!), όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Αυτή τους η ιδιότητα τις οδηγούσε σε μια μειονεκτική θέση όσον αφορά τις ανταγωνίστριές τους. Σε μειονεκτική θέση βρίσκονται επίσης όσον αφορά το κόστος της ενέργειας που προμηθεύονται, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, την οποία θα δούμε κάποια άλλη στιγμή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v