Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2013

Κινήσεις ουσίας - Συμφωνίες προστιθέμενης αξίας

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η York Capital Management, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας, στο πλαίσιο της οποίας η York Capital θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τοποθετήσεις ξένων θεσμικών επενδυτών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για διαρκή ανάπτυξη και υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η York Capital θα καλύψει πλήρως την έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε νέες μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμου με υφιστάμενες μετοχές ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, τις οποίες κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η τιμή μετατροπής των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ορίστηκε σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή.

Είναι η δεύτερη σημαντική κίνηση του ομίλου Περιστέρη-Κάμπα, μετά από αυτήν της Τέρνα Ενεργειακής με το Κατάρ για τον Ήρωνα ΙΙ.

Είναι δε η δεύτερη συμφωνία προστιθέμενης αξίας, μετά από αυτήν του Μυτιληναίου με τη Fairfax.

Αν μη τι άλλο μεθοδικό το "χτίσιμο" των ομίλων, που διεκδικούν με αξιώσεις (και πολλές πιθανότητες) την ενεργό παρουσία - συμμετοχή τους στην επόμενη ημέρα.

Το ενθαρρυντικό για τη μαρκέτα είναι πως τις συμφωνίες Fairfax - Μυτιληναίου και York Capital Management- όμιλος ΓΕΚ/Τέρνα ακολουθούν -όπως δείχνουν- τουλάχιστον ακόμη ΔΥΟ κινήσεις που θα αποτυπωθούν και χρηματιστηριακά στο ταμπλό. Η μία για να μην το...ταλαιπωρούμε αφορά τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.

Η άλλη συν τω χρόνω...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v