Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 4 2013

Ο τραπεζικός δείκτης και τα μυστικά του

Σε καθοδικό κανάλι και πάλι οι τράπεζες, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Κατά συνέπεια, χρήσιμο το σχετικό διάγραμμα του κλαδικού δείκτη και η σύντομη προσέγγιση του φίλτατου calculator-analysis.

«Είχαμε δει στις 30/10/13 τον δείκτη τραπεζών να έχει ολοκληρώσει ένα τυπικό κλασικό ανοδικό σκέλος στον στόχο του και τις 210-215 μονάδες. Ορίσαμε δε βραχύτατα τις 180-181 μονάδες σε ωριαίο και ημερήσιο ως κρίσιμες για να ανοίξουν την εικόνα πτωτικά και αυτό μέχρι να περάσουμε σε κλασική (περισσότερα δεδομένα - επαρκής κατανάλωση χρόνου) πτωτική μέτρηση. Βλέπουμε την εικόνα του και πώς έχει διαμορφωθεί κλασικά αυτή.

Αρχικά πτωτικά. Κάθε κίνηση, με βάση το υπάρχον υψηλό μέχρι τις 163-164 μονάδες, γίνεται σε απόλυτα ανοδική περιοχή, η ανοδική δε επαναφορά μας δείχνει σε πλήρη υλοποίησή της ότι μπορεί να πάει και αυτή μέχρι τη μικρή περιοχή των 237-239 μονάδων. Ακύρωση των 163-164 μονάδων μας δείχνει μια πληρέστατη πτωτική διόρθωση στις 135 μονάδες.

Ανοδικά, αρχικά ο δείκτης έχει ολοκληρώσει ένα πλήρες κλασικό ανοδικό σκέλος στον στόχο του. Αν θέλει να πάει σε νέο υψηλό σειράς και προς το peak των 237-239 μονάδων η μοναδική άμεση επιλογή που έχει αφορά την ακύρωση της αποδεκτής ανοδικής διόρθωσης των 202-203 μονάδων, ώστε να επισημοποιηθεί ένα επιμέρους ανοδικό σκέλος και από εκεί και πέρα θα έχει ανοίξει ο δρόμος προς νέο υψηλό. Απλά αξιολογούμε αν στο τεστ των 215 μονάδων μέσω κίνησης εξαίρεσης ο δείκτης θα τελειώσει άδοξα το ανοδικό σκέλος συνολικά.

Συνολικά και κλασικά, ο δείκτης έχει ολοκληρώσει ένα πλήρες ανοδικό σκέλος σε στόχο και ένα πληρέστατο κλασικό ανοδικό διορθωτικό στις 202-203 μονάδες (201,42 στην πράξη) της αποδεκτής διόρθωσης. Ή θα ακυρώσει τις 202-203 μονάδες ώστε να ανοίξει την εικόνα ανοδικά σε επιμέρους επίπεδο και με βάση ό,τι ορίσαμε ήδη ή θα πάει να ακυρώσει τις 163-164 μονάδες ορίζοντας την πτωτική ως πρωτεύουσα κίνηση και δείχνοντάς μας την τιμή των 135 μονάδων. Λόγω υλοποίησης στόχου, η τυπική συνέχεια είναι η κίνηση προς τις 163-164 μονάδες».

Αυτός ο κύκλος συνεδριάσεων μέχρι και αυτήν της ερχόμενης Δευτέρας θεωρείται μείζονος σημασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v