Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2013

Σε σημείο καμπής η μετοχή της Εθνικής

Στα 4,38 ευρώ, πολύ κοντά στα χαμηλά των 4,35 ευρώ, διαμορφώθηκε σε κλείσιμο χθες η μετοχή της Εθνικής. Υψηλό έκανε στα 4,47 ευρώ το διάστημα 13:00-13:05.

Ανεβάζουμε σχετικό διάγραμμα της μετοχής και σύντομη ανάλυση του calculator-analysis, θυμίζοντας πως ο όμιλος ανακοινώνει αύριο τα οικονομικά του αποτελέσματα για το εννεάμηνο.

Από τις αρχές Οκτωβρίου όπου είχαμε δει τη μετοχή, αυτή συνέχισε υψηλότερα υλοποιώντας και το peak της μέτρησης και από εκεί και πέρα "διόρθωσε" . Δηλαδή ολοκλήρωσε ένα ωριαίο πληρέστατο κλασικό (σημαντικός αριθμός δεδομένων - απόλυτη αξιοπιστία) ανοδικό σκέλος και μάλιστα με υπέρβαση του 4,50. Στ διόρθωσή της ακύρωσε το 3,98 που τη διατηρούσε σε απόλυτα ανοδική περιοχή με το 3,91 και κανονικά πρέπει να πάει ακόμη πιο χαμηλά με βάση ότι έχουμε πτωτικά και προς την περιοχή του 3-3,30. Ανοδικά ορίσαμε το 4,45-4,46 ως αποδεκτή διόρθωση, η οποία θα ανέτρεπε μέσω εξαίρεσης ότι έπρεπε να βγει κανονικά πτωτικά.

Έχουμε δει μέχρι στιγμής ένα υψηλό στο 4,48 και το δεύτερο στο 4,47. Ή η μετοχή θα ακυρώσει τελεσίδικα αυτήν την τιμή συνεχίζοντας ανώτερα ή θα γυρίσει πτωτικά για τη συνέχεια με βάση ό,τι ορίσαμε. Στην ανοδική εκδοχή μετά το 4,45-4,46, η μετοχή θα τρέχει κλασικό ανοδικό σκέλος με πρώτο δυναμικό σημείο το τεστ του 4,66 (εκεί υπάρχει ολοκληρωμένο ένα μικρό δυναμικό σκέλος και αξιολογείται ένα πρόωρο τέλος του σκέλους) και τον στόχο με το peak να ακολουθεί υψηλότερα.

Πτωτικά, η μετοχή για να δει τη βασική μας πτωτική εκδοχή οφείλει να υπερκεράσει ένα αδύναμο πτωτικό σκέλος που δεν δίνει νέο επιμέρους χαμηλό, έχει δε αποδεκτή διόρθωση το 4,30.

Συνολικά, η μετοχή έχει ολοκληρώσει ένα πληρέστατο ανοδικό σκέλος, έχει επισημοποιήσει κλασική πτωτική κίνηση και δοκιμάζει ανοδικά εκ νέου, βρίσκεται δε στην κρίσιμη τιμή της αποδεκτής διόρθωσης, όπου με τελεσίδικη ακύρωσή της θα μας έχει δώσει μια μικρή εξαίρεση συνεχίζοντας ανοδικά μια και κανονικά πρέπει να χαμηλώσει την τιμή της.

Αν θελήσουμε να δούμε από πιο μακριά την εικόνα, έχει ολοκληρώσει στο ημερήσιό της μισή ανοδική διαδρομή (δυναμικά) σε σχέση με τον 25άρη. Η συνολική ανοδική εικόνα δείκτη - μετοχής σε ωριαίο και ημερήσιο είναι εικόνα αντιθέσεων. Ό,τι και να κάνουν και οι δύο, σημαντικές τεχνικές ενδείξεις οφείλουν να τις απαξιώσουν μέσω εξαιρέσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η χθεσινή ημέρα ήταν η πρώτη της ανοδικής εκτόνωσης του 25άρη, μας δείχνει τις ημερήσιες 425-430 μονάδες, στο ωριαίο όμως έπειτα από ένα εναλλακτικό (πανίσχυρο) ανοδικό σκέλος δεν είδαμε διόρθωση...

Όπως και να 'χει, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πόσο θα πάει ανοδικά η μετοχή τη στιγμή που ο δείκτης ήδη κινείται σε απόλυτα ακραίο έδαφος, αν δε κινηθεί ανοδικά η μετοχή -έχει σημαντικό ανοδικό ημερήσιο υπόλοιπο- πού ακριβώς θα σταματήσει ο δείκτης κινούμενος χωρίς διόρθωση τόσο από τις 268 όσο και στο συνολικό σκέλος των 167-410 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v