Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2014

Οι τράπεζες «δείχνουν» τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο

Προς τις 190 μονάδες επανέρχεται ο τραπεζικός δείκτης. Νωρίτερα, με το άνοιγμα της συνεδρίασης η μετοχή της Εθνικής αντέδρασε έως τα 3,43 ευρώ, της Πειραιώς έως το 1,86 ευρώ, της Alpha Bank έως το 0,684 ευρώ.

Με αυξημένες συναλλαγές και σήμερα στα warrants, κυρίως της Εθνικής και της Alpha Bank.

Σύμφωνα με τη χθεσινή προσέγγιση της eZMarket, «η αντίδραση που ξεκίνησε από τις 165-175 μονάδες συνεχίζεται. Όπως φαίνεται στο σχετικό διάγραμμα ο δείκτης παραμένει μέσα στη ζώνη των 165-212 μονάδων και ενδεχόμενη έξοδός του θα προσφέρει σημαντικές ενδείξεις για το μέλλον και της χρηματιστηριακής αγοράς».

Προφανώς σε ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση των 212 μονάδων θα προεξοφληθούν θετικές για τον κλάδο εξελίξεις, που θα μπορούσαν να αφήσουν συνολικότερα την αγορά πάνω από τις 1.300-1.320 μονάδες.

Στην περίπτωση υποχώρησης του κλαδικού δείκτη κάτω από τις 175, κυρίως όμως χαμηλότερα των 165 μονάδων, αυτό θα συνοδευόταν από δραματικές εξελίξεις που θα αφορούσαν τον κλάδο, αλλά θα επηρέαζαν ευρύτερα την αγορά, και όχι μόνο.

Το συγκεκριμένο εύρος διακύμανσης του κλαδικού δείκτη διαμορφώνεται σταδιακά από τα μέσα Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου με τις κορυφές και τους πυθμένες ευδιάκριτους, όπως και τη συσσώρευσή του σε αυτά τα επίπεδα.

Οι ενδείξεις που θα προσφέρει σύντομα ο τραπεζικός δείκτης θα είναι καθοριστικές για την πορεία και της αγοράς το επόμενο διάστημα, μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v