Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 16 2014

Τα δύο σενάρια για τον Γενικό Δείκτη

Ακόμη μία κρίσιμη συνεδρίαση η σημερινή, με τον Γενικό Δείκτη να ξεκινά από τις 1.183,81 μονάδες και να αντιδρά περίπου στις 11:30 μέχρι τις 1.199,56 μονάδες.

Με βάση την προηγούμενη επιβεβαιωθείσα εκ του αποτελέσματος μέτρηση του ABCanalysis (Εκηβόλος 7/4), επανερχόμεθα στη μέτρηση του Γενικού Δείκτη.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάλυσης, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στον συνδυασμό συναλλαγών - συνεχιζόμενης διόρθωσης της αγοράς.

Σημειώνεται πως στη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.186,99 μονάδες, που ήταν και το χαμηλό ημέρας, με τις συναλλαγές για ακόμη μία ημέρα αυξημένες, καθώς υπερέβησαν τα 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, ο τζίρος χθες ενισχύθηκε εμφανώς σε σύγκριση με τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις. Αυτό καθιστά ισχυρή τη βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση και μέχρι νεωτέρας αναζητώνται τα πιθανά σημεία αναστροφής.

Οι 1.180 μονάδες μπορεί να είναι ένα από αυτά, αν και ο συνδυασμός σήμερα της πίεσης στην Πειραιώς και της αναπόφευκτης περαιτέρω υποχώρησης της Εθνικής χαμηλότερα των 2,95 ευρώ τοποθετεί την αμέσως χαμηλότερη στήριξη προς τις 1.150 μονάδες.

Όπως σημειώναμε και στα χθεσινά σχόλιά μας, πρόκειται για μια σημαντική περιοχή του Γενικού Δείκτη που έδωσε δύο φορές χαμηλά πέριξ των 1.150 μονάδων, την πρώτη στις 23-27 Δεκεμβρίου και τη δεύτερη στις 29-30 Ιανουαρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v