Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2014

Οι εκλογές και το μπαράζ των αποκαλύψεων

Το σχέδιό του για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είχε παρουσιάσει στον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο βιβλίο του «Stress Test», που μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ

Αυτό διαβάζω ως συνέχεια των... αποκαλύψεων του Αμερικανού πρώην υπουργού Οικονομικών (ο οποίος βλέπω να ξεπουλά και στην ελληνική αγορά, όταν έρθει το βιβλίο του) μία μέρα μετά τις... λεπτομέρειες για την «παρέμβαση» των κέντρων Βερολίνου - Βρυξελλών για την Ιταλία που αποκάλυψαν οι FT.

Στα καθ΄ημάς ο... ξένος παράγοντας βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό όπως σημειώνει ο Φίλιππος Πανταζής με τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ/Ελιά και πάλι στο μάτι του κυκλώνα.

Για το τι σκοπούς μπορεί να εξυπηρετεί αυτή η... σύμπτωση δημοσιευμάτων και δημοσιεύσεων, και γιατί έρχεται σε αυτήν τη συγκυρία, ο καθείς διαλέγει όποια απάντηση (ή απαντήσεις) τον βολεύει.

Όμως, πέραν όλων αυτών, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η θεωρία πως η Ελλάδα επελέγη συνειδητά για να εξυπηρετήσει έναν σχεδιασμό. Πως ενώ την άνοιξη-καλοκαίρι του 2009 οι insiders θεωρούσαν θέμα χρόνου το πότε θα...σκάσει η Ισπανία (και προετοιμάζονταν), «προσφέρθηκε» η Ελλάδα.

Συγκεκριμένοι άνθρωποι, πολιτικοί και παράγοντες, «προθυμοποιήθηκαν» να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v